Usannsynlig stilig og søkt

Å se «Unbreakable» er en ren nytelse. Å oppleve Bruce Willis som Mini-Jesus er mildt sagt pussig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

M. Night Shyamalan lyktes overmåte godt med å gjøre det overnaturlige virkelig i «Den sjette sansen». Han forsøker igjen med «Unbreakable», en film som kan appellere sterkt til enkeltes medfødte ambivalens.

På den ene siden bekrefter Shyamalan at han er et unikt filmtalent med vakker og personlig visuell stil. Det er flyt og ro over fortellingen i lange kamerakjøringer og tette bilder fulle av inntrykk.

Iblant får vi følelsen av å være inne i filmen som rene spioner, og her har vi en regissør med sikker sans for bruk av lydeffekter. Et sukkertøy av en opplevelse.

Svakt manus

På den annen side er det nesten overnaturlig merkelig at ikke mannen har gitt sitt eget manus en omgang til under sensurens lupe.

Historien kretser om to menn, den fra fødselen beinskjøre Elijah Price (Samuel L. Jackson) og vekteren David Dunn (Willis). De to kommer i kontakt etter at Dunn uforklarlig og som den eneste overlever en voldsom togulykke uten en skramme. Prices besettelse er tegneserier, en kunstform han ser som en forlengelse av urgamle fortellertradisjoner. Han har hele sitt liv lett etter sin rake motsetning, en mann som kan fylle serienes helterolle i det virkelige liv. Han mener å ha funnet ham i den usårlige Dunn, en høyst ordinær person med et skrantent ekteskap. Dunn har aldri vært syk en eneste dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer