Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Martin Shkreli

«USAs mest forhatte mann» er utestengt fra Twitter

Skal ha trakassert journalist.

UPOPULÆR TYPE: Martin Shkreli havnet i medias søkelys i 2015, da han over natta satte opp prisen på aids-medisin med mer enn 4000 prosent. Det har gitt ham det lite hyggelige tilnavnet «USAs mest forhatte mann». Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix
UPOPULÆR TYPE: Martin Shkreli havnet i medias søkelys i 2015, da han over natta satte opp prisen på aids-medisin med mer enn 4000 prosent. Det har gitt ham det lite hyggelige tilnavnet «USAs mest forhatte mann». Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Shkreli fikk det lite trivelige tilnavnet «USAs mest forhatte mann» i 2015, etter at han over natta satte opp prisen på livreddende aids-medisin med over 4000 prosent.

En som kan skrive under på at Shkreli passer til beskrivelsen er journalist Lauren Duca, som ifølge har opplevd å bli trakassert av mannen.

Om det er kommunikasjonen med Duca som er skyld i at Shkrelis Twitter-konto nå er stengt, vites ikke. Suspenderinga skjedde imidlertid i kjølvannet av at Duca rapporterte 33-åringens tilnærmelser.

STENGT: Denne teksten møtte folk som klikket seg inn på Martin Shkrelis Twitter-konto i morgentimene i dag. Foto: Skjermdump / Twitter
STENGT: Denne teksten møtte folk som klikket seg inn på Martin Shkrelis Twitter-konto i morgentimene i dag. Foto: Skjermdump / Twitter Vis mer

Frilansjournalisten har delt det som angivelig er kommunikasjon med Shkreli med sine Twitter-følgere.

Blant annet har hun publisert et bilde av en direktemelding han skal ha sendt henne, der han skriver at han har en ekstra billett til innsettelsen av USAs nye president, hvis hun vil være med.

Reagerer

Etter Ducas respons på invitasjonen å dømme er det lite som tyder på at hun vil sitte ved Shkrelis side i Washington 20. januar. Svaret hennes lyder nemlig som følger: «Jeg ville heller ha spist mine egne organer.» Au.

Videre har Duca publisert et bilde av det som angivelig skal være Shkrelis Twitter-profil før han ble utestengt fra nettsamfunnet. Mens profilbildet er et manipulert bilde av Duca og Shkreli sammen, er forsidebildet viet en kollasje av bilder av Duca, samt et kjærlighetssitat.

«Hvordan er dette tillatt?» spør Duca på Twitter, med bildene fra den påståtte Shkreli-profilen lagt ved i samme oppdatering.

Twitter har foreløpig ikke respondert på CBS News' spørsmål om hvorfor Shkrelis profil er stengt. 33-åringens Twitter-konto ble forøvrig hacket i 2015.

Gliste av aids-spørsmål

Det var som direktør for Turing Pharmaceuticals at Shkreli hevet prisen på aids-medisinen Daraprim, den eneste på markedet med virkestoffet pyrimetamin.

Da Shkrelis ansikt begynte å pryde forsiden på nettaviser verden rundt i 2015, begynte også anklager om gammelt grums å komme til overflaten.

33-åringens navn dukket opp i en rekke søksmål som omhandlet alt fra villedende informasjon til investorer, forsøk på å tilegne seg penger fra tidligere ansatte, og trusler mot en kollega og hans familie, skriver Business Insider.

Da Shkreli mot sin vilje var på en høring i den amerikanske kongressen i fjor, nektet han å svare på alvorlige spørsmål om konsekvensene av hans voldsomme prisøkninger. I stedet satt han taus og gjespet og gliste åpenlyst.

FORHATT: Grunnleggeren av Turing Pharmaceuticals, Martin Shkreli, har fått gjennomgå i sosiale medier etter at han satte opp prisen på livreddende medisin med over 4000 prosent. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer
GRILLES: Da Martin Shkreli besluttet å øke prisen på infeksjonsmedisinen Daraprim fra 13.50 til 750 dollar ble han møtt av massiv motstand verden over. Her grilles han på TV, og forteller at han ikke vil senke prisen. Video NTB Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling