USAs planer for atomangrep i Iran

De viktigste atomanleggene i Iran ligger mer enn 20 meter under jorda og er bygget av betong. Derfor vil ikke konvensjonelle våpen være kraftige nok til å ødelegge dem. Bruk av atomvåpen vil få fatale følger, uansett hvor små disse atomladningene måtte være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN KJENTE journalisten Seymour M. Hersh i tidsskriftet The New Yorker avslørte i en artikkel datert 10.04.06 at det amerikanske forsvaret planlegger å bruke atomvåpen for å hindre Iran i å utvinne høyanriket uran. Den amerikanske regjeringen har i flere måneder uttrykt vilje til å angripe Iran militært, men Det hvite hus har ikke villet kommentere om bruk av atomvåpen har vært vurdert. Nå er det imidlertid etter hvert mange kilder som peker på at atomvåpen faktisk har en sentral plass i planene.

Høytstående amerikanske politikere og rådgivere har lenge uttalt at USA ikke er villig til å sitte i ro og vente på at Iran skaffer seg atomvåpen. Hvis det ikke skulle bli enighet om sanksjoner eller andre tiltak i Sikkerhetsrådet, kan USA være villig til å aksjonere på egen hånd, akkurat som de gjorde mot Irak.

Til tross for at det viste seg at krigen mot Irak ikke gav noen snarlig løsning og fred, ser det ut til at amerikanske myndigheter tror at et angrep på Iran skal kunne gi et raskt regimeskifte i landet, fred i Midtøsten og stabile oljeforsyninger. Bush-administrasjonen sammenligner den iranske presidenten, Ahmadinejad, med Adolf Hitler og vil nok gå langt for å oppnå et regimeskifte i Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer