Usedvanlig tøvete debatt

NETTVERK: Jeg har noen tiår på baken som journalist, redaktør og kommunikasjonsdirektør. Jeg gikk selv av som distriktssjef i NRK Østlandssendingen da min kone ble utnevnt til samferdselsminister, med andre ord politisk ansvarlig for utbyggingen av Oslo Lufthavn, som jeg hadde det øverste ansvaret for å dekke nyhetsmessig i NRK. Det er derfor med en viss tyngde jeg tør slå fast at den pågående debatten om Hege Duckerts vennskap og rolle for og med kronprinsparet er det rene, skjære sludder.

VI HAR ET kongehus som er fratatt enhver makt bortsett fra det representative og være salgsobjekter for ukepressen. Å være venner med kronprinsparet er selvsagt hyggelig og kan fungere som en fjær i hatten i enkelte miljøer, men bland ikke kortene når det gjelder vennskap og kritisk journalistikk i denne saken. Det er langt mer interessant hvem som pleier omgang med hvem i de pengesterke guttemiljøene, og som kjent er alle gutta venner med hverandre og løper i hverandres brylluper og femtiårsdager. Christian Ringnes, Øystein Stray Spetalen, Trygve Hegnar, Kristian Sveaas, Stein Erik Hagen, Petter Stordalen osv. For ikke å snakke om redaktør Valebrokks nettverksbygging på Theatercafeen gjennom hver desember måned.

OM DET FINNES et interessant poeng i denne saken må det være at vi for første gang i historien har representanter for kongehuset som pleier omgang med andre enn skipsredere og andre millionærer. Kronprinsparet omgås nå intellektuelle fra ulike miljøer og så langt jeg kan lese av de oppgitte listene er det en overvekt av både rød-grønne og ikke-rojalister.

JEG KJENNER både Hege Duckert og Anne Aasheim som meget dyktige journalister og redaktører, og som vil vokte seg vel for ikke å opptre i tråd med Vær Varsom-plakaten. Der tror jeg noen og enhver i Akersgata kan ha større svin på skogen enn vennskap med kronprinsparet. Hvem som introduserer hvem og hvordan et vennskap utvikles her i steinrøysa er interessant når det gjelder ovennevnte gutteklubb, beslutningstakere og andre maktmennesker som Telenor- og Hydroledelsen. Kronprinsparet er ikke i denne kategorien. De skal tvert imot ha ros for å omgi seg med et variert utvalg av oppegående mennesker.Og hva gikk verden glipp av ved at Dagbladet ikke dekket Hege Duckerts bryllup?