«Normal People»: TV-anmeldelse

Usedvanlig vellykket sex

«Normal People» har blitt et tv-fenomen i England. Serien er en øm og levende utforskning av ung kjærlighet

«Normal People»: TV-serien «Normal People» er basert på Sally Rooneys roman med samme navn.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Kjærlighetshistorier satt til tenårenes brytningstid er ikke akkurat mangelvare, men Sally Rooneys roman «Normal People» (2018) gikk ikke upåaktet hen. Ikke bare var romanen overalt, i bokverden som på høyhengende prislister, men den ble også spådd for å være en moderne klassiker.

Det boklige fenomenet har blitt til en seks timers dramaserie. Adaptasjonen er mulig enda bedre. «Normal People» begynner som et romantisk kammerspill, men vokser seg omsider ut av klasse- og soverommet for å ende opp som en identitetsbyggende fabel.

«Coming of age»

Serien følger den varige, brokete, men alltid like intense relasjonen mellom de to 18-åringene Connell og Marianne. Deres historie begynner i den irske provinsbyen Sligo, men ved hjelp av elegante tidssprang tar den oss med til studietiden i Dublin.

«Normal People» åpner som hvilket som helst high school-drama: Connell (Paul Mescal) er pliktoppfyllende, omgjengelig og god i fotball. I all hemmelighet får han øynene opp for Marianne (Daisy Edgar-Jones), et opprørsk skolelys som, i slående kontrast til han selv, melder seg ut av skolens sosiale hierarki. To romantiske troper, virker det som, men det går ikke lang tid før vi forstår at de ikke er så endimensjonale som man skulle tro. Det smarte manuset er skrevet av Rooney selv, og rolletolkningene er beundringsverdige gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer