Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Useriøst av Djupedal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STATSBUDSJETTET: I sommer sperret jeg øynene opp da jeg leste noe statsminister Stoltenberg uttalte til Aftenposten. Da sa han følgende:«Da (det var mindretallsregjering) var det eneste sikre at regjeringens forslag ikke kom til å bli vedtatt. Da gikk det sport i det, for Stortinget var det om å gjøre å forandre regjeringens forslag nærmest for sportens skyld. Spørsmålet dreide seg ikke om å gjøre forslag bedre eller dårligere, men om å gjøre størst mulig endringer.»

DA STOLTENBERG og de rødgrønne var i opposisjon, førte de altså ikke en politikk til beste for land og folk. Formålet var bare å gjøre det verre for regjeringen. Etter min mening er det et så oppsiktsvekkende utsagn at det burde ført til offentlig debatt.I Dagbladet 12.10. får vi et nytt eksempel på det samme når Djupedal skal forklare sitt svake forskningsbudsjett. Han hevder at Bondevik-regjeringens meget gode budsjettforslag for 2006 ble «fremmet fordi de visste de ikke ville få flertall for det. Slike ting har jeg gjort på Stortinget i 12 år.»Det er mulig Djupedal bare har bedrevet leke-politikk i 12 år i opposisjon. Jeg kan imidlertid forsikre Djupedal om at jeg har tatt mine politiske verv og ombud mer alvorlig. Jeg fremmet derfor en forskningsmelding våren 2005 som var alvorlig ment, og jeg tok Stortingets daværende opposisjon alvorlig, slik det blant annet kom til uttrykk i budsjettforslaget for 2006.

JEG SYNES det er forstemmende at folkevalgte politikere på denne måten reduserer respekten for politisk arbeid.Djupedal og hans medarbeidere kaller vårt budsjettforslag for forskning for 2006 et «sleipt triks» og en «snublestein». Så la meg bare stille ett enkelt spørsmål til slutt: Hva var det Djupedal snublet i? For høye bevilgninger til forskning?