«Cuties» på Netflix

- Useriøst av Listhaug

- Å ikke se filmen man kritiserer blir som å svare på en høring uten å lese høringsnotatene, sier forbundsleder om utspillene til Sylvi Listhaug.

KRITIKK: Sylvi Listhaug (Frp) mener «Cuties» kan trigge pedofili, men innrømmer å ikke ha sett filmen selv. Video: Netflix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forbundsleder i fagforeningen Norske Filmregissører, Marianne Kleven, ser alvorlig på utspillene Sylvi Listhaug (Frp) kommer med om Netflix-filmen «Cuties».

Listhaug mener filmen må fjernes fra strømmetjenesten fordi den etter hennes syn seksualiserer barn og «kan bidra til å trigge pedofili». Overfor Dagbladet avslører imidlertid Listhaug at hun ikke har sett «Cuties», bare klipp fra filmen og trailer på YouTube.

Debatten om «Cuties» er også et av temaene i dagens episode av Dagbladets podkast «Rett på»:

- Useriøst

At en stortingspolitiker går så hardt ut og trekker inn pedofili i kritikken mot en film uten faktisk å ha sett den, får Kleven til å reagere.

- Det er useriøst og blir bare for tynt. Det blir som å svare på en høring uten å lese høringsnotatene. Hadde hun sett «Cuties» tror jeg ikke hun hadde uttalt seg på denne måten. Jeg har sett den, og det er en svært god film av en åpenbart dyktig regissør, som lykkes med målet sitt: samfunnskritikk, sier Kleven til Dagbladet.

- «Cuties» er ikke bare veldig kritisk til seksualisering av barn, det er også en oppvekstfilm om hvor vanskelig det er å være ung å forstå det å bli voksen. Den tar også opp en rekke problemstillinger om kvinners rettigheter og frigjøring, fortsetter Kleven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer