- USF Verftet blir en kulturpolitisk milepæl

USF Verftet i Bergen, Norges mest levende kulturhus, skreddersys nå til forsterket musikk. Pris: 100 millioner. Får noen råd til å leie seg inn?

PROSESS: Kulturhussjef Jon Tvilde ser fram mot snarlig ombyggingsstart og nyåpning i 2013 for USF Verftet i Bergen. Et spleiselag mellom stat, fylke, kommune og private skal finansiere opprustningen, 
og sikre en driftsøkonomi som gjør kulturhuset til et akseptabelt alternativ for potensielle leietakere. FOTO: TERJE MOSNES
PROSESS: Kulturhussjef Jon Tvilde ser fram mot snarlig ombyggingsstart og nyåpning i 2013 for USF Verftet i Bergen. Et spleiselag mellom stat, fylke, kommune og private skal finansiere opprustningen, og sikre en driftsøkonomi som gjør kulturhuset til et akseptabelt alternativ for potensielle leietakere. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg er glad for at Kulturdepartementet har bedt oss kvalitetssikre at det ombygde USF Verftet skal kunne opprettholde den rollen det er ment å fylle: Å være en optimal konsert- og festivalarena akustisk skreddersydd for rytmisk musikk, og et bygg der et bredt spekter av kulturaktører har råd til å leie seg inn, sier kulturhussjef Jon Tvilde.

Med det siste går han rett til kjernen i den norske kulturhusdebatten: Flotte hus, knappe driftsmidler, ekskluderende leiepriser.

- Lokalene våre er etterspurt som selskapslokaler, spesielt på fredager og lørdager, fortsetter han.- Men da er det jazz og samtidsmusikk her, og det skal det fortsette å være. Det innebærer at vi må få en driftsøkonomi som tillater oss å leie ut til kulturarrangementer også på dager da vi kunne tjent mer på å leie ut til private eller bedrifter.

«ARENA USF» heter det ambisiøse ombyggingsprosjektet som skal gjøre kulturhuset til det som beskrives som «ein framtidsretta nasjonal og internasjonal konsertarena for rytmisk musikk» og «ein av dei beste konsert- og festivalarenaene i Noreg». Men USF Verftet er mye mer enn konserter og festivaler, der det troner ved bredden av Puddefjorden, nord for Nøstet på vestsiden av Nordnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer