TV 2 nedbemanning

Usikker jul for TV 2-ansatte: - Folk gråter på jobb

En lang rekke ansatte i TV 2 må gå inn i høytiden uten å vite om de mister jobben etter nyttår. 

60 OVERTALLIGE: Svært mange i TV 2 vet ikke om de har jobb på andre siden av nyåret.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
60 OVERTALLIGE: Svært mange i TV 2 vet ikke om de har jobb på andre siden av nyåret.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Kompetansekartleggingen skal være ferdig i dag. Deretter skal HR-avdelingen og ledelsen gjøre videre vurderinger. Til slutt står man igjen med en gruppe som ikke får være med videre, sier lederen av TV 2s redaksjonsklubb, Henrikke Helland, til Dagbladet.

Den endelige oversikten over hvem som må slutte i TV 2 jobbes med i disse dager. I klartekst betyr det at en rekke ansatte nå går inn i juletida uten framtidig jobb i kanalen, og må feire jul i usikkerhet.

Støttetilbudet stenger

Den opprinnelige planen var å informere de ansatte som får sparken før jul, men den endelige organisasjonen skal ikke stå klar i februar 2017.

- Vi ønsker ikke at de ansatte skal gå inn i jula med den beskjeden. Samtidig stenger offentlige støtteappat i høytida. Dette veier tyngre enn usikkerheten, sier Helland.

Sports- og nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, forteller at de forsøker å holde tidsplanen som er lagt. Den innebærer at beskjeden kommer før jul.

- Noen vil ha svar før jul, andre ber om at vi venter. Jeg har vært rundt og pratet med veldig mange. Den endelige beslutningen blir tatt neste uke. Slik det ser ut nå ser vi at det kan bli stramt tidsmessig å rekke det før høytida .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer