Uskarpt om Hollywood

Hollywood er takknemlig satirestoff, og den vanligvis skarpskodde David Mamet burde fått mer klo i raljeringen enn tilfellet er i «State And Main».

Mamet skrev manus til politiker- og Hollywood-satiren «Wag The Dog», en dreven skuespillforfatter og regissør med sans for underfundig dialog.

Her vil han mye og lykkes mindre med et lag av gode skuespillere - illuderende et filmteam som arrogant inntar en småby for å lage kostymedramaet «The Old Mill».

Stedets mølle, helt vesentlig, er imidlertid brent ned, hovedrolleinnehaver Bob Barrenger (Alec Baldwin) har det med å kaste seg over unge jenter, produsenten mangler penger, manusforfatteren (Philip Seymor Hoffman) er en nervebunt, regissøren (William H. Macy) mister grepet, og den kvinnelige stjernen nekter å spille inn nakenscener.

Bare for å nevne noe i et manus som bukter og snor seg i alle retninger, treffer planken innimellom, men som altfor ofte blir tannløst i sin omgang med stoffet. Kanskje vet vi rett og slett for mye. Det er lite nytt i at stjerners fyllekjøring bortforklares av PR-folk eller at virkeligheten tukles med i glitterbyen.