Uskyldig affære

En bebudet skandaleroman som lover langt mer enn den holder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Da Tique-redaktør Kristin Ma Berg i et intervju til Dagbladet i sommer avslørte at hun hadde skrevet en nøkkelroman fra blad- og motemiljøet, lovet hun rikelige mengder sex, utroskap, intriger, løgn, anoreksi, dop – og dobbeltmoral. Coveret på debuten følger opp de pikante lovnadene. For dem som vil sjokkeres er innholdet i «Face it» skuffende lesning.

Kristin Ma Berg var redaktør for Det nye i 15 år. Den fiktive utgaven av jentebladet har fått navnet Face it. Boka åpner idet sjefredaktør Maja Sivlestad nekter å godta kåringen av Årets Modell, fordi vinneren er radmager inntil det sykelige. Dette i likhet med forfatteren selv, som gjorde det samme under den «virkelige» kåringen i 2005. I romanen fortelles det om en motebransje der jenter lever på vann og salatblad, og dør av underernæring. Og om Majas heroiske forsøk på å stoppe en fotoreportasje av bransjens hotteste radmagre fotomodell.

Barberte kjønnsorganer

Handlingen i boka følger produksjonen av ett nummer av bladet. En annen fanesak for Maja er en reportasje om hvor moderne det har blitt å barbere seg nedentil. Denne er rikelig utstyrt med fotografier av kvinnelige kjønnsorgan. Her kjemper Maja den motsatte kamp, for å få reportasjen på trykk, i ytringsfrihetens navn (en godbit for Dag Solstad). En av Majas argeste motstandere er bladets nyansatte etikkredaktør, en «skaplesbe» som skal vise seg farlig på mange måter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer