Uslepen diamant

Hvis Ali skal bli en levedyktig artist, må han tørre å ta flere sjanser.

CD: Jammen bra for Alejandro Fuentes at han ikke vant Idol. Som taper har han fått en mindre stressende hverdag enn Jorun, han har kunnet spille inn debutskiva si i ro og fred, og han vil heller ikke få merkelappen Idol-flopp om «Diamonds or Pearls» ikke suser til toppen av VG-lista med en gang. 17-åringen, som kunne ha endt som Kjartan, ligger nå mer an til å bli en Kurt.

Funnet sin nisje

Det er rett og slett fordi Ali var den eneste av Idol-deltakerne som hadde funnet sin nisje. Med sin varme stemme covret han David Gray til folkesjela frøs på ryggen. Ingen kan vel heller være i tvil om hvilket musikalsk plan «Diamonds or Pearls» legger seg på. Her er det rolige Ed Harcourt/Tom McRae-popete kjærlighetsballader, drevet framover av mild gitarklimpring og Alis småhese vokal. Med korhjelp fra Espen Lind, Askil Holm og Kurt Nilsen, nagler han selvfølgelig også Grays «Sail Away». Men Alis stemme er et tveegget sverd. Gutten er bare 17 år, og vokalen hans er ikke moden nok til at han tør å teste ut dens fulle potensial. Som vi så på tv, hvis låta ikke passet kunne han gå totalt på trynet.

Innenfor rammene

På «Diamonds or Pearls» har selvfølgelig produsentene Jørn Dahl og Hans Olav Grøttheim tatt høyde for dette. De har funnet fram et knippe låter der Ali kan utfolde seg innen de rammene han kjenner best. Problemet er bare at det er så trygt at det blir kjedelig. Resten av låtene er blasse i forhold til «Sail Away», og fordi ikke tas noen sjanser, blir til og med Alis stemme anonym. Men hei, hvis Ali får lov til å modne litt før neste plate, skal vi ikke se bort ifra at det kan bli noe stort av denne gutten.