Anmeldelse: En ballade om sangfugler og slanger, Suzanne Collins

Usmakelig pageturner

Den lette og overflatiske tonen i den nye «The Hunger Games»-boka står i grell kontrast til mye av den groteske handlingen.

FØLGER OPP SUKSESSEN: Suzanne Collins er tilbake med en prequel til de populære «The Hunger Games»-bøkene. E-boka er ute nå, men papirboka kommer først 29. mai. Foto: NTB SCANPIX / Jordan Strauss/Invision/AP
FØLGER OPP SUKSESSEN: Suzanne Collins er tilbake med en prequel til de populære «The Hunger Games»-bøkene. E-boka er ute nå, men papirboka kommer først 29. mai. Foto: NTB SCANPIX / Jordan Strauss/Invision/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er alltid risikabelt å skulle følge opp en suksess. Spesielt en så stor suksess som den over ti år gamle dystopiske science fiction-trilogien «The Hunger Games».

I stedet for å drøvtygge fortellingen om Katniss og Peeta, har Suzanne Collins begått en liten genistrek. Hun går 64 år tilbake i tid og lar oss møte president Snow som relativt uskyldig attenåring. Der får vi blant annet vite bakgrunnen for Dødslekene og årsaken til presidentens helt spesielle forhold til hvite roser og blod.

Boka er energisk, variert og underholdende, men også stilistisk glatt og tankemessig banal, og det står i grell kontrast til noen av de mest groteske scenene.

Dannelsesroman

Coriolanus Snow er atten år gammel. Den engang rike og mektige familien Snow mistet sin enorme formue etter en grusom krig. Foreldrene ble drept, og Coriolanus bor med sin oppofrende kusine Tigris - som vi allerede kjenner som stylist fra de tidligere bøkene - og deres aristokratiske bestemor. Lutfattige Coriolanus har stipend for å gå på Akademiet, og på sin fattigfornemme måte prøver han å opprettholde fasaden. Han må tåle ydmykelser fra de nyrike, og fra rektoren som av uforklarlige grunner synes å hate ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer