DEBATT

Debatt: Dyrevelferd

Usmakelig press fra pelsdyrbøndene

Vår sympati bør gå til dyrene.

DYRS LIDELSE: Pelsdyrenes lidelser er ikke tema lenger, de er forsvunnet i skyggen av deres eieres endeløse klaging. Dyrs lidelse betyr mindre enn den viktigste verdien i samfunnet – penger, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DYRS LIDELSE: Pelsdyrenes lidelser er ikke tema lenger, de er forsvunnet i skyggen av deres eieres endeløse klaging. Dyrs lidelse betyr mindre enn den viktigste verdien i samfunnet – penger, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er knapt én gruppe som er så godt ivaretatt som pelsdyrbøndene. Kompensasjonsordningen er på rundt 700 millioner kroner, og det er høyt fokus på oppfølging av bøndene.

Likevel går det knapt en dag uten at pelsdyrbøndene og deres talspersoner er i media. Guri Wormdahl i Pelsdyralslaget går så langt som til å uttale at hun håper at hun slipper å gå i begravelse. Det er et usmakelig press for å tvinge mer penger fra regjeringen.

Pelsdyrbøndene er en ressurssterk gruppe som har mange og sterke aktører i ryggen. Det er andre grupper som er langt verre stilt og som burde skyves fram.

Pelsdyrenes lidelser er ikke tema lenger, de er forsvunnet i skyggen av deres eieres endeløse klaging. Vi hører ikke lenger om sårskader på rev og mink, om valpedrap, apati, tvangsatferd og elendige levekår. Dyrenes lidelser betyr mindre enn den viktigste verdien i samfunnet – penger.

For pengenes skyld, får millioner av dyr ødelagt sine liv. De fleste dyr i landbruket ser aldri dagslys. De er fratatt de mest grunnleggende gleder – frisk luft, fri bevegelse, gress, solskinn – det som alle skapninger er født til. Millioner av dyr tilbringer livet i nettingbur, på betonggulv og bås. Mødre og barn skilles ved fødselen for at melka skal gå til menneskelig konsum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer