«Exit»:

- Usmakelig

«Exit» kritiseres for å være «usmakelig» og «skadelig» for yngre seere. Helt forventet, mener seriens produsent.

HEVN: Jon Øigardens karakter Jeppe blir ikke blid når han kommer hjem og buster kona i å være utro i «Exit»-premieren. Video: Rød Løper, NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingsrådet har mottatt fire klager på sesong 2 av NRK-serien «Exit». Tre av dem går på innhold med vold og sex, men den siste er på at serien sendes for seint på kvelden.

Dagbladet har fått tilgang til klagene. Der blir «Exit» blant annet beskrevet som «usmakelig», og NRK får kritikk for å sende serien, blant annet på grunn av bekymring for seriens påvirkning på yngre seere.

Kritikken overrasker derimot ikke «Exit»-produsent Petter Testmann-Koch.

- Dette var vi forberedt på. Det er faktisk overraskende få klager. Enkelte av skildringene i «Exit »er ganske rå, men vi står inne for dem, og de er vesentlige for å skildre typene og miljøene i serien, sier Testmann-Koch til Dagbladet.

- Nyttige diskusjoner

Til kritikken om at serien er skadelig for den yngre generasjon, mener Testmann-Koch at han og NRK har tatt riktige avgjørelser for sendetid og aldersgrense.

- Serien har aldersgrense 15 år og blir sendt seint på kvelden. Jeg har aldri jobbet på et prosjekt i min karriere som har vært så gjennomdiskutert, både skillelinjene mellom rett og galt og hva vi kan akseptere og ikke akseptere, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer