Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Usminket sannhet

Sitter her innestengt i Dagbladet, for tida syndens pøl i norsk presse. Paparazzienes arnested. Tenker sommerlumre tanker. Om hva? Om Mette-Marit, selvfølgelig.

Jeg skammer meg. Det fins jo mer alvorlige ting å tenke på. Jeg kunne jo tenke litt på privatlivets fred eller Dagbladets opplagstall. Men Mette-Marit interesser meg mer akkurat nå. Særlig én ting: Hvorfor har ingen, absolutt ingen, selv ikke Se og Hør, skrevet noe om Mette-Marits utseende?

Det er et mysterium som det er på tide at noen løser. Jeg tar saken.

Siden Mette-Marit trådte inn i norsk offentlighet i jula, har det vært skrevet uendelig mye om den stakkars piken. Vi har hørt om oppveksten, søsken og foreldre. Om utdannelse og barnefødsel. I sommer har vi fulgt Mette-Marit dag for dag.

Samtidig har vi fått karakteristikker av piken. Fine ord alt sammen. Hun er seriøs, lojal og hardt arbeidende. En god mor. Selvstendig og uavhengig. Sine venners venn. En pen pike, som det het i gamle dager.

(En ortodoks KrF-politiker mente til og med at Mette-Marit var en uvanlig moralsk pike. Det hadde noe med alenemorstatusen å gjøre, husker jeg. Pussig.)

Alle er altså glad for Mette-Marit, og vil henne vel. Mediene intet unntak, her er det ingen vonde ord å høre.

Men hvorfor, hvorfor, hvorfor er det da ingen som skriver om det mest åpenbare av alt. Som ingen trenger å grave etter. Det vi ser på hvert eneste bilde, så godt som hver eneste dag. Hvorfor skriver ingen at Mette-Marit er pen? Riktig vakker. Som en ung Ingrid Bergman ser hun alvorlig på oss fra avis- og ukebladsidene.

Jeg spør meg rundt. Hvorfor skriver ingen at Mette-Marit er pen? Ellers er jo alle glad i å skrive at kjendiser er pene, til og med når de faktisk ikke er det. Svarene jeg fikk var ganske like. Er ikke hun ganske vanlig? Ikke noe spesielt med henne, er det vel? Redaksjonens yngste og mest jentegærne ble konsultert, og skjønte ikke helt spørsmålet. Pen???

Tror jeg har svaret. Mette-Marit er ikke glamorøs. Og glamour forventer vi fra kongelige kjærester. Hun er usminket, ugredd og kler seg i hvitt, svart og grått. Her er det lav Celina-faktor, lite høye hæler, skarpe farger, korte skjørt og langt hår. Mette-Marit er god, norsk babefri sone, rett og slett. Kult. Og typisk norsk kongehus.

Går det som mange tror, vil vi tidsnok se henne med juveler og rober. Da skal dere få se. Men jeg var først!

tonje.tveite@dagbladet.no

METTE-MARIT: Vi vet alt om henne - eller?

Foto: SVEINUNG YSTAD

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media