«Usportslig», «ufin» og «usaklig»

Forfattere og Kritikerlaget slår tilbake etter Anders Hegers «karakterdrap» av anmelder.

I HARDT VÆR: Forlagssjef Anders Heger i Cappelen Damm får kraftig kritikk etter sitt angrep på Dagbladets litteraturanmelder Cathrine Krøger. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
I HARDT VÆR: Forlagssjef Anders Heger i Cappelen Damm får kraftig kritikk etter sitt angrep på Dagbladets litteraturanmelder Cathrine Krøger. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke personen Anders Heger som er poenget. Poenget er at han har en rekke roller, og at han bruker sosiale medier til å konsolidere makt, sier forfatter på Cappelen Damm Kristín A. Sandberg.

I en kronikk i dagens Dagbladet går hun hardt ut mot sin forlagssjef Anders Heger, og hevder han begår et «karakterdrap» av Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

Heger retter knallhard kritikk mot Krøger på Cappelen Damms blogg, etter at hun stilte opp i en NRK-debatt om kommersialiseringen av bokbransjen og boka «Luremus», utgitt på Cappelen Damm.

Les Cathrine Krøgers anmeldelse her.

- Går for langt På bloggen presenteres Heger som både «forlegger, forfatter, spaltist og generell pratmaker».

Det er blant annet denne rolleblandingen Sandberg finner problematisk, i tillegg til hans karakterdrap av Krøger.

- Han gjør en kjempejobb som forlegger i mange sammenhenger, og er flink til å gå inn i aktuelle debatter. Men tenker jeg at det å sjonglere disse rollene er vår tids utfordring. Å ta kritikerstanden er å gå for langt.

- Usportslig - Har han alternative motiver når han går til angrep på Krøger?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer