Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ustø politijakt

Actionpreget thriller om en tilsynelatende enkel fangetransport.

FILM: Hvor mange ganger har Bruce Willis spilt rufsete politimann som er god på bunnen? I «16 Blocks» er han veldig rufsete, så alkoholisert at han ikke klarer å kjøre 16 kvartaler med en fange i baksetet uten å måtte stoppe på den lokale spritsjappa. Der starter helvete.

Fangen som politibetjent Jack Mosley etterlater alene i bilen, skal til rettsbygningen nederst på Manhattan og vitne i en sak mot korrupte politimenn, viser det seg. Rapperen Mos Def spiller fangen med et snakketøy som grenser til det tegneserieaktige og parodiske. Konstellasjonen sliten og tørst politimann med stresset fange på flukt fra et politikorps som vil hindre dem i å nå vitneboksen, ligger i utgangspunktet an til en humoristisk actionkomedie. Men her utnyttes det humoristiske potensialet for dårlig. Mos Defs verbale maskingeværild blir bare anstrengende.

Regissør Richard Donner, som er mannen bak de populære «Lethal Weapon»-filmene, lager også her en sterkt actionpreget, urban thriller der politijaktene raser gjennom folkemengder, trafikkorker, restauranter, leiligheter og hustak. Men det er som om «16 Blocks» ikke helt vet hvor den skal hen. Er dette en snill-purk/slem-purk-historie der antihelten blir moralsk seierherre? Eller er den ment å være et halsbrekkende forfølgelsesritt med ilagt humor, slik Bruce Willis-filmer ofte er? At det i tillegg forekommer vel mange logiske brist i utviklingen må man også bære over med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media