Ustoppelige Dolly

Glem puppene, paljettene og parykken. Som låtskriver er Dolly Parton i Champions League med de største, skriver Marit Larsen.

I OSLO:  Onsdag spilte Dolly Parton i Oslo Spektrum som del av hennes turne "Blue Smoke World Tour". Da hun gjestet Glastonbury-festivalen tidligere i sommer trakk den legendariske artisten flere folk enn Arcade Fire og Metallica. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
I OSLO: Onsdag spilte Dolly Parton i Oslo Spektrum som del av hennes turne "Blue Smoke World Tour". Da hun gjestet Glastonbury-festivalen tidligere i sommer trakk den legendariske artisten flere folk enn Arcade Fire og Metallica. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

[bilde= 1, right, four]Sommer, vidåpne bilvinduer, saktefilmtendenser og høyt nok volum til at sidemannen følger med på teksten. «It's time you had the talk/Give your reasons/Say it's not her fault». Robyns uimotståelige Call your girlfriend strømmer ut av høyttalerne, og reisefølget utbryter kontant: «Dette er Jolene's låt!»

Han har naturligvis helt rett. Men det er ikke observasjonen i seg selv som gjør meg så entusiastisk. Jeg blir mest revet med av at en enkel liten sangtekst kan fange en problemstilling så til de grader presist at den blir opphøyet til en referanse levende nok til å sette andre tekster og innfallsvinkler i perspektiv.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer