Ustoppelige Dolly

Glem puppene, paljettene og parykken. Som låtskriver er Dolly Parton i Champions League med de største, skriver Marit Larsen.

I OSLO:  Onsdag spilte Dolly Parton i Oslo Spektrum som del av hennes turne "Blue Smoke World Tour". Da hun gjestet Glastonbury-festivalen tidligere i sommer trakk den legendariske artisten flere folk enn Arcade Fire og Metallica. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
I OSLO: Onsdag spilte Dolly Parton i Oslo Spektrum som del av hennes turne "Blue Smoke World Tour". Da hun gjestet Glastonbury-festivalen tidligere i sommer trakk den legendariske artisten flere folk enn Arcade Fire og Metallica. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

[bilde= 1, right, four]Sommer, vidåpne bilvinduer, saktefilmtendenser og høyt nok volum til at sidemannen følger med på teksten. «It's time you had the talk/Give your reasons/Say it's not her fault». Robyns uimotståelige Call your girlfriend strømmer ut av høyttalerne, og reisefølget utbryter kontant: «Dette er Jolene's låt!»

Han har naturligvis helt rett. Men det er ikke observasjonen i seg selv som gjør meg så entusiastisk. Jeg blir mest revet med av at en enkel liten sangtekst kan fange en problemstilling så til de grader presist at den blir opphøyet til en referanse levende nok til å sette andre tekster og innfallsvinkler i perspektiv.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer