Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Usympatiske røvere

Hovedpersonene i Brynjulv Raaens debutroman er to alkiser som innimellom driver med taktekking. Så blir de mistenkt for både mord og brannstifting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bokas forteller er Daniel, som sammen med sin gamle kompis Karl bruker tida til å drikke øl og av og til bestyre et useriøst taktekkerfirma.

Karl har rotet seg bort i Pål Birke, en økonomisk samarbeidspartner av den psykopatiske sorten, så Daniel bestemmer seg for å hjelpe ham. Han tenner på huset til Birke på en genial måte, men så finner politiet liket av Birke i en fryseboks i brannruinen.

Raaen gir selv den beste beskrivelsen av boka sin: En røverhistorie. Den blander sammen ingredienser som øldrikking (Ringnes burde vært hovedsponsor), humor, fyllerør, damesjekking, mordgåte, taktekking, småsenil tante og kameratskap, uten at det blir den helt store leseopplevelsen av det.

Og fortelleren Daniel er en så gjennomført usympatisk og skrytende fyllik at du blir, for å bruke hans ord, «aktivt sur» av å lese om hans bravader.

Mordgåten vil de fleste ha funnet løsningen på før boka er halvlest, mest fascinerende er den kompliserte beskrivelsen av hvordan man forfalsker bankkort og får dem til å virke etterpå.

Hele Norges coronakart