Usynlige terrorist

Intelligent og høyspent spionthriller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Stella Rimington var sjef for britiske MI5 fra 1991 til 1996, og hun var også den første lederen av organisasjonen som var offentlig kjent mens hun satt i stillingen. Etter at hun gikk av, har hun skrevet en selvbiografi og to thrillere. Og debutromanen «Den usynlige» var både intelligent, spennende og høyaktuell.

Uhyggelig trussel

Hovedpersonen er Liz Carlyle, agentsjef i MI5, og hun og kollegene hennes har fått nyss om den mest uhyggelige trusselen de kan tenke seg: En «usynlig». Det er betegnelsen på en terrorist som er etnisk borger av et land, og ikke vil vekke noen som helst mistanke uansett hvor vedkommende befinner seg i landet. På rekke og rad introduserer så Rimington en forsoffen overklasseherre, en ung kvinne som sniker seg inn i London med Eurostar-toget, en forretningsmann med diverse tvilsomme jern i ilden og en afghaner som skal smugles til England med båt. Alle har sin rolle i det forestående dramaet, men det er opp til Liz å sette ting i sammenheng.

Klassisk spionroman

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer