Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ut av kirka - inn på klubb

Carola Häggkvist får slakt for sin nye popplate «My Show». Men det tar ikke den 35 år gamle superstjernen så tungt. - Det er dette jeg brenner for, sier Carola. I lær og pels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Men snälla, snälla, snälla Carola... Vad har du gjort?» skrev Sveriges største avis Aftonbladet da de anmeldte Carolas ferske popplate «My Show». Og konkluderte med at ikke noe er mer tragisk enn et bortkastet talent.

- Jeg vil være jordnær, folkelig, folkekjær, svarer Carola blidt.

- Det er ikke alltid den mest kritikerroste musikken. Men dette er meg, my show . Og jeg tror jeg har folks sympati. Det er kraft i det jeg gjør, sier hun.

Dansepop

Carola er ute på nye tokt. For to år siden solgte hun 300000 av «Jul i Betlehem», gitt ut av Kirkelig Kulturverksted. Nå har hun krøpet ut av den røde, fotside bomullskjolen hun prydet Betlehem -coveret med, og inn i stramme skinnbukser og topper som framhever et velutviklet frontparti. Popplata «My Show» skal selges. Lille nette og struttende Carola poserer villig i Dagbladets fotostudio, men passer på at pelskanten dekker til kløfta. Neste medium ut er Vårt Land...

- Dette er min stil privat. Når jeg skal ut på byen går jeg kledd som dette, sier Carola.

Carola har vært superstjerne i Norge og Sverige siden hun var 16 år gammel. Hun har sunget barneviser, gospel, salmer, gamle hits, musikaler, «Tommy tycker om mej»... Og nå kommersiell dansepop som hun selv sier er inspirert av Cher og Anastacia.

- Folk er nok ikke så vant til artister som gjør forskjellige ting. Men det var jo pop jeg begynte med. Og det er jo egentlig popartist jeg er.

20-årsjubileum

En av låtene på «My show» er Burt Bacharachs «Someday», spesialskrevet til Carola.

- Alle i studioet i Stockholm sto i giv akt-stilling da han kom. Jeg var veldig opptatt av å gjøre et bra inntrykk. Men han var en utrolig rolig og fin fyr.

Bacharach-låta er en av flere grunner til at Carola og hennes plateselskap drømmer om en internasjonal lansering av «My Show». I et intervju med Aftonbladet har Carola innrømmet at hun har føyd seg etter ønskene til Universal Music, for å få en mest mulig kommersiell plate. Men i Oslo på en gråværsdag har ikke Carola de store vyer om resten av verden.

- Jo, det hadde vært gøy med verdenssuksess. Lysten er der. Men det viktigste er at man har noe å si. Og jeg har jo fått være verdensstjerne i to land. Tenk at jeg snart har 20-årsjubileum som artist, sier hun plutselig, nesten litt overrasket.

Profesjonell kjendis

Carola opererer i grenselandet mellom profesjonell kjendis og kameleonaktig artist.

- Kjendispressen blir aldri lei av selv de minste detaljer fra mitt liv. Det er et voldsomt trykk. På den annen side er jeg blitt så voksen at jeg klarer å le av det de skriver.

Hun har selv hatt et nært samarbeid med svenske kjendisblader. Svenske Se og Hør fikk rettighetene til de første bildene av Carolas og Runar Søgaards sønn Amadeus.

- Jo da, jeg har bydd på meg selv. Og noen ganger er det vanskelig å vite hvor man skal sette grensen, unnskylder Carola.

Nå er hun blitt kul alenemor på 35 med Harley i garasjen. Nylig tok hun motorsykkellappen, og hun vil naturlig nok ut av kirkene og inn på klubbene.

- Jeg vil ut og spille med et band på klubber. Og jeg vil at konsertene skal starte seinere enn klokka sju på kvelden. Jeg vil nå et nytt publikum, sier Carola selvbevisst.

DEN GANG DA: Carola da hun spilte inn «Jul i Betlehem» i 1999.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!