Anmeldelse: Lars Joachim Grimstad, Meningen med Leif

Ut av pyselivet

Lars Joachim Grimstad begeistret mange med bøkene om statsminister Fahr og sønn. Nå er han ute med ny barnebok, og alt blir like sprøtt.

MED DØDEN I HÆLENE: Lars Joachim Grimstad, forfatter og reklamemann i Try, er ute med sin fjerde barnebok. I «Meningen med Leif» står Døden på rollelisten. Foto: ASCHEHOUG / NIKLAS LELLO
MED DØDEN I HÆLENE: Lars Joachim Grimstad, forfatter og reklamemann i Try, er ute med sin fjerde barnebok. I «Meningen med Leif» står Døden på rollelisten. Foto: ASCHEHOUG / NIKLAS LELLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lars Joachim Grimstad moret mange med barnebokserien om far og sønn Fahr, der far Fahr synes det er så slitsomt å være drosjesjåfør at han heller blir statsminister. Sønnen Finn blir med på flyttelasset til statsministerboligen, og får også et nytt søsken; Kim Il-Im. Man sier tross alt ikke nei til en gave fra den Nord-Boreanske lederen.

I årets bok «Meningen med Leif» er bakteppet litt mørkere, men eventyret som rulles i gang er like spinnvilt som før. Og som den herlige og dobbeltbunnede tittelen antyder handler det litt om meningen med Leif (faktisk flere Leif-er), og litt om meningen med livet.

Pysehjertet Hæ

Hovedpersonen Leif er døv på ett øre etter en ulykke der faren døde. Så han kalles bare Hæ og snakker en del med seg selv. Særlig etter at bestekompisen flyttet. Livet i stefarens villa er middels for Leif, og som om det ikke er nok, presses han for penger av noen kjipe gutter. Og som om ikke det er nok, må han akkurat denne helgen ha en barnevakt fra helvete.

Enda verre blir det da en mystisk og guffen dame med trillekoffert dukker opp. Hun er ute etter noe - eller rettere sagt noen. Damen får fart på Leifs forsiktige liv som et «pysehjerte», og en sprø og virkelighetsoverskridende fortelling begynner: Et kappløp med selveste Døden, en hemmelig bestefar, en overgrodd hage og en forsvunnet bisverm, er noen av ingrediensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer