DEBATT

Ut av treningstransen

TRENING: Er sykling i sal blitt en mer nobel aktivitet enn teater og politikk? Er det å investere i egen kropp blitt mer framifrå enn å investere i barn og unge?

ATTRAKTIVT: Er sykling i sal blitt en mer nobel aktivitet enn teater og politikk? Er det å investere i egen kropp blitt mer framifrå enn å investere i barn og unge? spør artikkelforfatteren. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
ATTRAKTIVT: Er sykling i sal blitt en mer nobel aktivitet enn teater og politikk? Er det å investere i egen kropp blitt mer framifrå enn å investere i barn og unge? spør artikkelforfatteren. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er lunsj og kollegaen min kommer med et hjertesukk: «Uff, jeg har så dårlig samvittighet. Jeg får jo ikke trent». Jeg lytter vantro: Har denne dama dårlig samvittighet over ikke å få trent? Selveste superdama: Firebarnsmora, den hardtarbeidende høgskolelektoren, lederen for byens barneteater, styremedlemmet i barnefilmklubben, politikeren, hundeeieren, turgåeren? Som er på farta, på beina, i gang - stort sett hver dag og kveld hele året? Når i all verden skulle hun ha trent? Og hvorfor? Hun er jo superaktiv og superengasjert og har helt andre interesser. Jeg øser meg opp og prøver å mane til fornuft: Tenk på alt det flotte du gjør og bidrar med - for så mange! Hun er for så vidt enig «Joda, det er så», men tilføyer raskt: «Men jeg burde jo ha trent».

Jeg fascineres: Hvordan kom vi hit? Hvordan kom vi til at dårlig samvittighet over manglende treningsinnsats ser ut til å være normen, mens ingen akker seg over sitt manglende engasjement i kultur- og samfunnsliv? Er sykling i sal blitt en mer nobel aktivitet enn teater og politikk? Er det å investere i egen kropp blitt mer framifrå enn å investere i barn og unge?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer