Ut av uføret

Litt mager historie om en manns erkjennelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Ronny Sørbo har kommet seg igjennom en krise. Ti år er gått siden han forlot jobben som direktør i utdanningsdepartementet, ble kastet ut av kona og slo seg på flaska.

Han er på vei oppover igjen. Ting ser lovende ut. Han har omskolert seg, og fått antatt et romanmanus om den vanskelige tida. Men er det ikke noe merkelig med redaktøren i forlaget «Kuhle Wampe»?

Skriveterapi

«Hva skal man egentlig med en psykolog og psykiater når man har en forlegger,» undrer Ronny litt bistert etter ett av møtene med redaktøren i undergrunnsforlaget. Jyplingen vil at han skal gå dypere inn i stoffet og i forholdet mellom karakterene.

Slukkøret vender Ronny tilbake til manuset. Han tenker igjennom scener fra ekteskapet som røyk, analyserer egen atferd og skriver seg igjennom fortida. Så dør plutselig moren, og skrivingen legges på vent. En ny omgang med juling venter.

Lettbent sjarm

Bokas styrke er, foruten et velflytende språk, fortellerstemmen. Man må flire av fortellerens vakling og naive dagdrømming. Ronny fantaserer om boklanseringen (les: damene han møter i den forbindelse) og filmatisering (han beslutter å være en sånn kul forfatter som ikke blander seg i sakene, men det er klart at hvis regissøren trenger litt hjelp, så har han en del ideer.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer