Ut i verden med barnebillett

Det var så gamle rockejournalister fikk tårer i øynene. Mange år er gått siden en norsk popgruppe klarte å få trafikken på Karl Johan til å stoppe opp. I går klarte Marit og Marion i M2M det igjen.

Søndag reiser Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15) til USA, England og Tyskland for å kapre enda flere platekjøperes hjerter. Allerede har 500 000 bare i USA kjøpt singelen «Don't Say You Love Me». Og selv om den denne uka falt fra 21. til 60. plass på den amerikanske Billboard-lista, snakker vi fortsatt om en av de største popsuksessene fra Norge på lange tider. I går debuterte de også med en knallsterk 3. plass på VG-lista. I slutten av februar er de tilbake i Norge, og da får du høre dem «live» på Spellemann-showet i Oslo Spektrum.

Lilla drømmer

Og i går møtte de den norske pressen for en prat. Blir det den siste, mon tro, før vi må gjennom fire managere, tolv promobabes og fire livvakter? Journalisten fra Romerikes Blad beklaget seg i går over at han allerede savner telefonene fra jentenes foreldre for omtale.

- Det er litt vanskelig å venne seg til fokuseringen. Men vi er veldig glade for at så mange mennesker liker musikken vår, sier Marit.

De har allerede vært 10- 12 ganger i USA for å spille inn plata «Shades of Purple», som kommer 21. februar.

- Lilla er yndlingsfargen vår, og vi har på en måte tenkt at vår verden for eksempel blir sett gjennom Marits lilla solbriller. Alt vi opplever, tenker og føler. På mange måter er plata som en dagbok fra våre liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvstendige

Jentene har klare meninger om sin egen posisjon i musikkbransjesirkuset.

- Vi er ikke noe produkt som noen har funnet på. Vi trenger ikke å farge håret forskjellig og slike ting.

Det er kanskje på den kunstneriske siden det kommer aller best fram at Norge her har fått to jenter som virkelig kan gjøre det skarpt. Av 13 låter på det kommende albumet er 11 skrevet av jentene selv. Inspirasjonen kommer mange steder fra.

- Jeg er veldig inspirert av Eric Clapton, sier gitarspillende Marit.

- Men også grupper som Oasis og Sixpence None The Richer.

- I det siste har jeg hørt mye på Cat Stevens. Skaffet meg en best of-skive som jeg liker veldig godt, forteller Marion.

Produsentstjerner

Det står sterke krefter bak M2M. Plateselskapet Atlantic har framskaffet ikke mindre enn 10 produsenter på 13 låter. Navn som Matt Rowe, Max Martin, Jimmy Bralower, Rodney Jenkins og Rickety Law er kanskje ikke stjernenavn for Jenny fra Løten, men det er altså de samme karene som står bak suksesser som Spice Girls, Backstreet Boys, Britney Spears, Jennifer Paige, Jennifer Lopez, Brandy og All Saints.

- Antallet produsenter er ikke noe problem, forsikrer jentene.

- Det fører til at vi får et variert lydbilde. Det finnes nok plater hvor sangene høres helt like ut. Dessuten er de veldig, veldig hyggelig mennesker alle sammen, og de hører på oss.

<B>UT PÅ TUR:</B> Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15) møtte en samlet norsk presse i går før de nå skal promoteres i England, Tyskland og USA.