KOMMENTARER

KrF-bråket:

Ut med dommeren,
inn med Erna

Kampen om KrFs framtid ble solgt inn som åpen og ryddig, men ble det motsatte.

Viktige møter: Kjell Ingolf Ropstad og statsminister Erna Solberg har samarbeidet for å kuppe makta i KrF, og dermed avsette leder Knut Arild Hareide. Her fra venterommet før debatten på NRK.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Viktige møter: Kjell Ingolf Ropstad og statsminister Erna Solberg har samarbeidet for å kuppe makta i KrF, og dermed avsette leder Knut Arild Hareide. Her fra venterommet før debatten på NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Etter 19 runder i landets fylkeslag sendte et utspekulert slag under beltestedet Knut Arild Hareide ned for telling. I det blå hjørnet var det nemlig konspirert: Ut med dommeren, inn med statsministeren. I resten av kampen holdt hun sin voktende hånd over høyresidens mann, Kjell Ingolf Ropstad.

Dersom vi kan stole på VGs avsløringer, var det famøse abort-spillet planlagt på høyeste nivå. Sammen med sine to nestledere skal Erna Solberg ha møtt KrFs nestledere for å hjelpe den blå siden til seier.

Det hører med til historien at Knut Arild Hareide skal ha anbefalt sine nestledere om å ta et møte med Solberg. Men det er høyst tvilsomt at han sendte dem dit vel vitende om at de skulle forhandle om abort, samt bruke det som selve trumfkortet i kampen om å få ham erstattet som partileder.

Naivt? Ja, kanskje. Samtidig ga nestlederduoen hele tiden uttrykk for at de var sammen om å lage en ryddig prosess. Det gjorde alle, også i andre partier. Det er liten tvil om at Ropstad og Solbergs vending kom uventet på Hareide.

Høyres generalsekretær er i alle fall ingen tilhenger av slikt spill. Knappe to uker før KrFs ekstraordinære landsmøte fortalte han NTB at det «er ufint å utnytte og forsøke å kuppe politiske partier for å oppnå et særskilt vedtak. Jeg håper ikke at KrF opplever det i den prosessen partiet er inne i nå.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer