Ut mot Mette-Marit-bok: - Problematisk

Kronprinsesse Mette-Marit står bak bokprosjekt om det å være norsk. En av bidragsyterne er kritisk.

SAMARBEID: Forfatter og forlagsredaktør Geir Gulliksen og Kronprinsesse Mette-Marit møttes i forbindelse med Litteraturtoget. Nå har de redigert en antologi med nyskrevne tekster av noen av Norges mest kjente forfattere. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Utgangspunktet var veldig personlig. Jeg har alltid vært opptatt av det norske, som noe som er inni meg. Da vi valgte tema i boka, var det det som var viktig for meg.

Det sa kronprinsesse Mette-Marit fra scenen under lanseringen av boka «Hjemlandet og andre fortellinger» på Aschehoug forlag i dag.

Dette er en bok der redaktørene er kronprinsesse Mette-Marit og forfatter Geir Gulliksen har invitert tolv forfattere til å bidra med nyskrevne noveller og essay om hva det vil si å være norsk.

Bidragsyterne er Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Agnes Ravatn, Karl Ove Knausgård, Tomas Espedal, Helga Flatland, Ole Robert Sunde, Wenche Mühleisen, Demian Vitanza, Marit Eikemo, Maria Navarro Skaranger og Siri Hustvedt.

- Problematisk

De tolv forfatterne er blant annet noen av Norges mest kjente forfattere både i inn- og utland.

Men de tolv forfatterne har også en annen ting til felles: De er i hovedsak hvite nordmenn. Det mener forfatter Demian Vitanza (35), som selv bidrar til antologien, er problematisk.

- Når det er så mange interessante stemmer med ulik hudfarge og bakgrunn, hadde det vært veldig spennende å inkludere dem, særlig med tanke på tematikken, hva det vil si å være norsk, sier Vitanza til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer