«Atlantic Crossing»

Ut mot NRK-serie: - Skammelig

Rødt-politiker Mímir Kristjánsson går hardt ut mot framstillingen av aprildagene 1940 i NRKs storsatsing «Atlantic Crossing».

STORSATSNING: Sofia Helin, Tobias Santelmann, og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Facebook tirsdag forrige uke gikk forfatter og Rødt-politiker Mímir Kristjánsson hardt ut mot framstillingen av aprildagene 1940 i NRK-storserien «Atlantic Crossing».

Da Dagbladet ringer, understreker Kristjánsson at han er innforstått med at det dreier seg om en dramaserie – men mener det er viktig å holde tunga rett i munnen likevel.

- Det jeg reagerer på er at statsminister Nygaardsvold og hele regjeringen hans framstilles som hysteriske, feige og helt ute av stand til å foreta seg noe som helst fornuftig i disse aprildagene, sier han til Dagbladet.

Johan Nygaardsvold (1879-1952) ble statsminister for Arbeiderpartiet i 1935, og ledet eksilregjeringen i London fram til 1945.

Kristjánsson understreker at han bare har sett den første episoden da han snakker med Dagbladet.

«Atlantic Crossing»-regissør Alexander Eik avviser kritikken.

- Det er hyggelig at den historieinteresserte Kristjánsson engasjerer seg. Men påstanden om at vi framstiller «hele regjeringen» som «hysteriske og feige» er feil, skriver han blant annet i en e-post til Dagbladet. Les svaret hans lenger nede i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer