Festivalskjenking

Ut mot ølgrense på festival: - Uten hensikt og kjipt for publikum

Oslofestivalene reagerer på Stavanger-regler. 

Festivaløl: I Stavanger er det nå innført en omstridt regel som sier at det kun er lov til å kjøpe to øl om gangen på festival. Foto: NTB scanpix
Festivaløl: I Stavanger er det nå innført en omstridt regel som sier at det kun er lov til å kjøpe to øl om gangen på festival. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De store festivalene i Oslo er unisone når det kommer til den nye skjenkebegrensningen som er innført i Stavanger. Ingen av dem ser verken behov for eller en positiv effekt av tiltaket.

Verken under Den store sommerfesten med Justin Bieber på Forus Travbane forrige uke eller under Mablis-festivalen i Stavanger i helga, der blant annet Janove og Thomas Dybdahl stod på programmet, var det lov å kjøpe flere enn to øl av gangen.

Begrensningen vil også gjelde når Mods og flere andre artister spiller på Viking stadion fredag og lørdag. Dette har flere Stavanger-politikere reagert på.

- Denne regelen er ulovlig. Festivaler bør ikke godta den uten videre. Det er ikke slik at administrasjonen i Stavanger kommune kan dytte generelle regler inn i regelverket, sier Kristoffer Sivertsen, leder i Stavanger Frp til Stavanger Aftenblad.

Andre måter

Direktør for bymiljø og utvikling i Stavanger har beskrevet regelen som et tiltak for å begrense beruselsesnivået på festivaler.

- Det finnes andre måter å hindre at folk blir for beruset på. Dette vil bare føre til mer kø og en viss grad av irritasjon for publikum, sier Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer