Ut mot «reiseskam»

Krimforfatter Geir Tangen reagerer på det han mener er dobbeltkommunikasjon om reiseråd - og mener regjeringen heller kunne stoppet charterturistene.

KRITISK: Krimforfatter Geir Tangen mener regjeringen kommuniserer utydelig om sommerens reiseregler. Foto: Privat
KRITISK: Krimforfatter Geir Tangen mener regjeringen kommuniserer utydelig om sommerens reiseregler. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når regjeringen åpner, bør folk slippe skam. Jeg vet at det er mange andre nordmenn her nede i Spania nå, men nesten ingen legger ut bilder av det. Det sier noe om hvor utbredt skammen er. Det føles veldig ekkelt, sier krimforfatter Geir Tangen (50) til Dagbladet.

Mandag publiserte han et Facebook-innlegg hvor han gikk hardt ut mot myndighetenes kommunikasjon om sommerens reiseråd. Etter sterk kritikk slettet han innlegget - men ikke før Haugesunds Avis hadde plukket opp saken.

Han svarer Dagbladet på telefonen fra leiligheten i Punta Prima i Spania.

- Jeg er frustrert over regjeringens dobbeltkommunikasjon. De åpner for reiser, men i ettertid kommer det stadig vage hentydninger om at dette ikke var greit likevel, sier Tangen.

10. juli ble det klart at det åpnes for karantenefrie reiser mellom Norge og en rekke land i EØS- og Schengen-området med tilfredsstillende smittesituasjon. Disse landene omtales som «grønne». For «røde» land gjelder fortsatt karanteneplikten.

- Vi er ikke i en normalsituasjon, endring i reiseråd er ikke en oppfordring om å reise, sa justisminister Monica Mæland (H) under en pressekonferanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.