SIER FRA: Michelle Rodriguez forteller at hun ikke har hatt en hovedrolle på 15 år fordi hun nekter å ta roller basert på kvinnestereotyper. Foto:      AFP PHOTO/Mark RALSTON
SIER FRA: Michelle Rodriguez forteller at hun ikke har hatt en hovedrolle på 15 år fordi hun nekter å ta roller basert på kvinnestereotyper. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTONVis mer

Ut mot sexisme i Hollywood: - Jeg kan ikke være ludderet

Michelle Rodriguez lei av kvinnestereotyper.

(Dagbladet): Skuespiller Michelle Rodriguez, som for tiden er aktuell i den syvende «The Fast and Furious»-filmen, sliter med å være kvinne i Hollywood.

Hun får nesten bare tilbud om roller basert på kvinnestereotyper, forteller hun i et intervju med NJ.com.

- Jeg er veldig kresen på rollene jeg velger. Jeg kan ikke være ludderet. Jeg kan ikke være noen som bare er en kjæreste. Jeg kan ikke være hun som tar kontroll over livet sitt og blir sterk fordi hun blir voldtatt. Og jeg kan heller ikke være den sterke dama som blir drept på slutten av filmen, sier Rodriguez, som også har spilt i «Lost» og «Avatar».

Skuespilleren forteller at hun nærmest har gått bankerott flere ganger på grunn av standhaftigheten.

- Jeg gikk nesten konkurs to ganger. Men til slutt skjønte de det. De skjønte at de ikke kunne påvirke meg ved å kaste berømmelse eller penger mot meg, og de sluttet å tilby meg de rollene. Men du vet, det er en ond sirkel. Det har både hjulpet meg og rævkjørt meg. Jeg har holdt på mitt og er stolt av det, men jeg har heller ikke fått noen hovedroller siden «Girlfight», sier Rodriguez.

Det er nå femten år siden.