Norske artister:

Ut mot Spellemann

Spellemann har allerede begynt å dele ut årets priser, flere dager før selve festen. Flere norske artister reagerer, mens NRK mener dette bidrar til å gi artistene mer eksponering.

SKUFFET: Den Spellemann-vinnende frontpersonen i Valkyrien Allstars, Tuva Syversen, savner det høytidelige rundt Spellemann-prisen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKUFFET: Den Spellemann-vinnende frontpersonen i Valkyrien Allstars, Tuva Syversen, savner det høytidelige rundt Spellemann-prisen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag kveld kritiserte visesangeren Marthe Valle Spellemannprisen for å forskjellsbehandle kategorier.

Valle var selv nominert i klassen for viser og visepop, og reaksjonen kom i et innlegg på Facebook, etter prisen ble delt ut på radio, fem dager før TV-sendingen går på lufta fra Sentralen i Oslo.

I år skal nemlig 20 av årets priser deles ut i forkant av TV-sendingen. Kun åtte av prisene skal deles ut på direkten, fredag 22. april.

I innlegget sammenlikner Valle årets opplevelse av å få en e-post med oppfordring om å følge med på radioen, med første gang hun ble nominert til Spellemannprisen for 20 år siden.

- Det var ærefullt og høytidelig, og om ikke alle kategoriene var like spennende for alle, så var det en føkkings prinsippsak at de i hvert fall var like viktige på akkurat denne kvelden, skrev hun.

- Fryktelig feil

Vinneren av visekategorien, Tønes, sa seg tirsdag enig i kritikken på sin egen Facebook-side. Han henvendte seg til de andre nominerte:

- Dere måtte høre på radio at jeg fikk prisen på «Trafikk og Musikk»! Det ble fryktelig feil, alle skulle vært i en stor sal, litt nervøse og spente, fint pynta på en stor fest for musikken. Beklager og respekt!, skrev Tønes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer