STOR ENDRING: Vi er vitne til en rask og omfattende endring der døtrene til de pakistanske innvandrerne som kom til Norge på 70-tallet tilpasser seg til det norske mønsteret for arbeid og barneomsorg. Bildet er fra barneaktiviteter på Holmlia i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STOR ENDRING: Vi er vitne til en rask og omfattende endring der døtrene til de pakistanske innvandrerne som kom til Norge på 70-tallet tilpasser seg til det norske mønsteret for arbeid og barneomsorg. Bildet er fra barneaktiviteter på Holmlia i Oslo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Ut og jobbe

Det er en likestillingsrevolusjon på gang i den pakistanske minoriteten i Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

IDEER: Bushra har tre barn. Hun er født i Norge, av pakistanske foreldre som kom hit som innvandrere på 70-tallet. Hun har høyere utdannelse og jobber et par timer i uka som frilanser, men så snart hennes yngste sønn får barnehageplass skal hun ut i arbeidslivet for fullt. 

"Det er ikke sunt å være så mye hjemme. De husmødrene, jeg skjønner ikke hvordan man kan være det hele livet. Jeg hadde blitt gal. Det hadde ikke gått."

Det forteller hun til Marjan Nadim, forsker ved Institutt for samfunnsforskning. Nadim har nettopp levert sin doktorgradsoppgave. Den handler om endringer i synet på arbeid og barneomsorg mellom første og andre generasjon i den pakistanske minoriteten i Norge.  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn