Ut og stjæle historier

Per Petterson ser historier under hver stein og kan finne på å bruke dem i sine bøker. Kona hans er blitt nervøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som venter spent på Per Pettersons neste litterære steg. Ventetida etter «I kjølvannet» fra 2000 er over - nå foreligger romanen «Ut og stjæle hester». Handlingen foregår på to tidsplan, og det er den aldrende Trond Sander som ser seg tilbake i livet, til sommeren 1948 og ferien på ei seterhytte med faren. Stedet er ikke ulikt Hobøl hvor forfatteren selv er bosatt.

Det er en stille, men intens beretning fra et landskap ladet med overraskelser og svik.

Han fra Oslo

Det er liksom denne høsten Per Petterson skal gjøre det . Ta steget fra statusen som svært verdsatt forfatter av kritikere - til å nå ut til det brede lag av lesere. Les: han har fått hovedbok i bokklubb. Gudene skal vite at hans forfatterskap fortjener det. Selv har den gamle Veitvet-gutten et godt sted å trekke seg tilbake til om viraken nå skulle bli av det svært utmattende slaget. På tiende året er han bosatt i Søndre Høland.

- Jeg ble regnet for å være svært urban da jeg gikk svartkledd inne i Oslo. Mange lurte på hvordan det ville gå i Høland. Men jeg er god til å tilpasse meg. Det er jo ikke det at jeg ikke hadde vært i skauen før. Da jeg vokste opp på Veitvet var det massevis av skog rett bak der vi bodde. Når det er sagt vil jeg aldri bli helt hølending. Jeg kan bo der så lenge jeg vil, men vil alltid bli han «inne fra Oslo».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer