Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ut på byen?

Vi viser deg hva du kan gjøre og hvor du kan gjøre det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Gå til Hva Skjer for å finne ut hva som skjer der du bor.

  KLUBB: Freakbeat, Northern Soul eller Funky Boogaloo. Kall det hva du vil. I morgen er det i hvert fall duket for nok en runde Beat Basement på Mono i Oslo, klubbkonseptet som arrangeres annenhver lørdag. Kort fortalt: DJene, ikledd dress og bolleklipp, spiller obskure sekstitallsplater akkompagnert av et evigvarende bildeshow. Og publikum danser seg svette og fine.
  Beat Basement på Mono i Oslo i morgen.

  KLUBB: Freakbeat, Northern Soul eller Funky Boogaloo. Kall det hva du vil. I morgen er det i hvert fall duket for nok en runde Beat Basement på Mono i Oslo, klubbkonseptet som arrangeres annenhver lørdag. Kort fortalt: DJene, ikledd dress og bolleklipp, spiller obskure sekstitallsplater akkompagnert av et evigvarende bildeshow. Og publikum danser seg svette og fine.
  Beat Basement på Mono i Oslo i morgen.

  KLUBB:: Det er den engelske DJen Lisle, visstnok en ganske suksessfull fyr, som er lørdagens hovedattraksjon på Sikamikanico i Oslo. Han spiller breaks og progressive house til ølkranene stenger. Men før den tid er det Ålesunds store sønn som styrer ballet. Nils Noa var første og foreløpig siste norske DJ som gjestet showet «The Essential Mix» på BBC Radio One tidligere i år. Noa kan fort bli «the next big thing», mener de som har peiling på sånt.
  Sikamikanico i Møllergata 2 i Oslo lørdag.

  FILM: I juni var det Kortfilmfest på Rockefeller i Oslo. På fredag blir det kortfilmkveld samme sted.

  - Mange filmer er fra festivalen i Grimstad, men vi ville også ta med de andre gode filmene fra året som har gått, forteller markedsansvarlig Noëlle Poppe på Rockefeller.

  I samarbeid med Tommy Lørdal, sjefen for Oslo Internasjonale Filmfestival, har hun valgt ut kortfilmene som skal vises denne kvelden.

  Og her er de:

  «Regjeringen Martin»
  Kultkortfilmen som tidligere i år ble nominert til Oscar i kategorien beste studentfilm. Den har blitt hypping vist på Rock Cinema, og nå blir den satt opp igjen til glede for nye og gamle og nye Martin-fans.

  «Caravan»
  Caravan deltok på filmfestivalen i Berlin i år. Filmen ble til etter at Zoomin-festivalen i Oslo bestemte seg for å produsere en kortfilm hvert år. Ut fra 500 forslag laget manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen en historie som handler om at Marianne har gått fra Morten og gjemt seg i campingvogna deres.

  «Fremragende timer»
  Filmen har vakt stor oppmerksomhet på grunn av sitt kontroversielle tema. «Fremragnede timer» handler om forholdet mellom en ung gutt og en eldre mann. Og den håver inn priser. Blant annet har den vunnet Teddy Award for beste kortfilm i Nordisk Panorama og prisen for beste kortfilm i «Turin International Gay & Lesbian Film Festival».

  «LoveGame»
  En jente. En gutt. Tre sjanser. «LoveGame» av Gaute Hesthagen ble vist som første film på Tromsø filmfestival, og har siden vært forfilm til «Kopps».

  «Houdinis hund»
  Filmen er nominert til Amanda for beste barne- og ungdomsfilm. I Grimstad fikk den Dolby-prisen for beste lyd. Den deltok også på årets prestisjetunge filmfestival i Berlin.

  «Franks prolaps»
  «Franks prolaps» fikk hederlig omtale og diplom i Grimstad. Filmen handler om Frank som er blant de mest brutale gutta i byen.

  «FearLESS»
  Therese Jacobsens kortfilm stakk av med Kritikerlagets pris og Jameson-prisen i Grimstad. Denne filmen handler om barndommen, som ikke nødvendigvis er så rosenrød som voksne ofte forestiller seg den.

  «Eyewish»
  Temaet er åndelige kropper og søken etter mening. Denne er valgt ut rett og slett fordi den er bra.

  - Men hvilken kortfilm anbefaler dere sterkest?

  - Alle filmene er jo veldig bra, men jeg må nok trekke fram «Regjeringen Martin», «Caravan» og «Fremragende Timer». Dette er filmer man burde ha sett, sier Noëlle Poppe.
  Kortfilmkveld på Rockefeller i Oslo i kveld klokka 20.00. Inngang kroner 80.

  KONSERT: I bakvendtland går det meste an, og det er vel det Lars Lilo-Stenberg, Jørn Christensen, Per Vestaby og Palle Krüger tenkte da de byttet litt på Neil Youngs navnerekkefølge og startet fanbandet Young Neils. Men det er intet bakvendt med musikken. Blant de mest fanatiske tilhengerne av dette sampling-uten-å-sample-bandet er det kanskje noen som vil hevde at det oppstår usikkerhet omkring høna og egget og sangenes opprinnelse, men de fleste er vel enig i at det bare finnes én Neil Young. Du kan selv finne ut av forskjellen hvis du tar turen til Gamle Ormelet på Tjøme.
  Young Neils på Gamle Ormelet, Tjøme, i kveld klokka 22.00.

  KONSERT: Sondre Lerche har nå kommet så langt her i verden at internasjonale mediegiganter som CNN stotrer fram hans konsonantbefengte navn med selvsikker mine i et nobelt forsøk på å finne ut hva som skjer utenfor det store innlands grenser. Only in America? Nei, ikke i det hele tatt. Lørdag kveld spiller Sondre solokonsert på Checkpoint Charlie, som en del av trubadurfestivalen i Stavanger. Sondres album er nå gitt ut i hele tolv land, men midt i all viraken har ikke Lerche glemt sitt Vestland.
  Sondre Lerche på Checkpoint Charlie, lørdag 12. juli. Inngang 80 kroner.

  Dette er bare noen få av de tingene som skjer i helga. Finn ut hva som skjer i din del av landet på våre Hva Skjer-sider!

DO THE HUSTLE: Danseløver og løvinner har plenty å ta seg til i helga. Hvis du vil finne ut hva som skjer der du bor bør du ta en kikk på våre <a href=\'http://fredag.dagbladet.no\'>Hva Skjer-sider</a>.