Utakt i konserthuset

Det er brutt ut stillingskrig mellom Oslo Konserthus og Oslo-Filharmonien. Sistnevnte vurderer nå salg av deler av huset - som de selv bare er leietakere i.

Oslo-Filharmonien er Oslo Konserthus' største leietaker, og føler de akustiske problemene huset sliter med sterkest på kroppen. Det er utgangspunktet for striden mellom de to partene.

Oslo Konserthus mener 15- 20 millioner er nok for å løse problemet. Oslo-Filharmonien har tidligere sagt at det må til mellom 150 og 200 millioner i utbygginger og utbedringer for å få et representativt hus. Oslo Konserthus, et aksjeselskap eid 100 prosent av Oslo kommune, har hentet akustisk konsulenthjelp hos Multiconsult.

- Utrolig frekke

Samtidig har også Oslo-Filharmonien gjort undersøkelser på egen hånd. Uten å si fra til Oslo Konserthus. De har engasjert arkitektfirmaet HRTB i Oslo for å vurdere utbyggingsmuligheter, og vurderer utleie eller salg av deler av huset. Dette har opprørt ledelsen i Oslo Konserthus.

- De er bare så utrolig frekke. En dag sitter Filharmoniens direktør på mitt kontor og snakker om at vi må stå på samme plattform og være åpne mot hverandre. To dager seinere får jeg vite, ad omveier, at de har tatt initiativ til et utredningsarbeid på egen hånd. Det er jo rett og slett løgnaktig å si at vi da skal være åpne mot hverandre, mener Knut Vigar Hansen.

Tause

Verken Filharmoni-direktør Trond Okkelmo eller styreleder Arve Johnsen ønsker å kommentere saken, verken til pressen eller til Oslo Konserthus.

- Vi har forgjeves forsøkt å få kontakt med dem om denne saken. Men de svarer rett og slett ikke på brevene til vår advokat.

Alt Trond Okkelmo vil si, er dette:

- Vi skal orientere Oslo Konserthus om saken i august. Noen flere kommentarer har jeg ikke.

<B>FULL KRANGEL:</B> Direktør for Oslo-Filharmonien, Trond Okkelmo, får kjeft av sin samarbeidspartner Oslo Konserthus for å ha gått bak Konserthusets rygg når det gjelder planer for utbygging av huset.