Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Utblåsning fra en småbarnsmor

De allerede udugelige cafésittende norske kvinnene leder også sykemeldingsstatistikken, og ikke minst de sytete gravide.

FEIL UANSETT: Er du lat hønemor eller er du karrierekvinne som ikke bryr seg om barna? Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
FEIL UANSETT: Er du lat hønemor eller er du karrierekvinne som ikke bryr seg om barna? Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg skjønner at det bare er å brette opp ermene og la det stå til som kvinne og sykepleier de neste årene. Det er jo tross alt svært viktig for samfunnsøkonomien at alle kvinner jobber fulltid. Barna kan man jo tilbringe tid med i helgene.

Eller nei, det er visst ingen menneskerett å «bare» jobbe hver tredje helg, det forventes jo faktisk at man i perioder jobber annenhver helg. Man kan tross alt ikke bare sitte og drive dank på kafé, man må bidra litt i samfunnet. Dugnadsånd kalles det.

Vi er dessuten altfor treige med å få barn. Den egoistiske drømmen vi har om selvoppfyllelse gjør at gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende er over 30 år. Og når vi først får barn, så er det rett i barnehagen, for da skal mor på jobb igjen. Tenk på samfunnsøkonomien og pensjonssparing!

Nei … stemmer det, barn i dag begynner jo altfor tidlig i barnehagen, og de har altfor lange dager borte fra Mamma og Pappa. Det skader tilknytningen deres.

Samme hva du gjør blir det feil. Er du lat hønemor eller er du karrierekvinne som ikke bryr seg om barna?

De allerede udugelige cafésittende norske kvinnene leder også sykemeldingsstatistikken, og ikke minst de sytete gravide. De gravide med sine 38 år, tre barn (to av dem som følge av at fastlegen nektet å skrive ut p-piller, sette inn spiral eller henvise til abort), 100 prosent stilling i tredelt turnus, helgejobbing annenhver uke og tre barn, alle med sekstimers dager i barnehagen, som kommer inn på fastlegekontoret og bare forventer å bli sykmeldt på grunn av småplager som svangerskapskvalme, bekkenløsning og et umettelig behov for søvn. Graviditet er jo ingen sykdom! Hun har jo i tillegg en hel haug med uker å slappe av på etter babyen er født (du må bare huske å trekke fra de 14 ukene til far!).

Etter litt i overkant av 35 uker med nærmest spa-liknende ferie med det nyfødte barnet er man selvfølgelig uthvilt og fokusert til igjen å stå på: 100 prosent stilling i tredelt turnus, jobbing annenhver helg og helligdager, de obligatoriske «dugnadsekstravaktene», korte dager i barnehagen og ikke minst pumping i pausene. Bryst er jo faktisk best!

Hele Norges coronakart