Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utbrent Britney

Den dårligste konserten i Oslo Spektrum på lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: Britney Spears har den siste tida fått krass kritikk både for dårlige liveshow og utsvevende livsførsel. I går kveld må nesten den dårlige kurven ha toppet seg.

Falleferdig bordell

For selv når vi setter overdreven playbackbruk og elendig lydkvalitet til side, er det lenge siden et fullsatt Oslo Spektrum har sett en så dårlig konsert. Og det fra en i utgangspunktet så proff artist.

Det kan selvfølgelig ha noe med rammene rundt showet å gjøre. Konserten iscenesettes på det fiktive «Hotel Onyx», der ingenting er som det ser ut til. I virkeligheten ser det ut som om produksjonsdesignerne har hentet inn et falleferdig bordell fra Amsterdams horestrøk.

Deretter har de klasket på litt glittermaling, hentet inn dansere som ikke synes det er vanskelig å svinge seg fra taket iført geitemasker, og fått en forvokst djeveldverg av en hotelldirektør til å åpne showet.

Playback

Sannsynligvis er det meningen at han skal bidra med et halvskummelt sus av «Twin Peaks». Egentlig ser han mer ut som Jabba The Hut fra «Star Wars».

Hotelldirektøren er likevel et nødvendig onde for at Britney skal kunne gjennomføre sine mange klesskift. Det er jo tross alt så mange sider av personligheten sin hun har lyst til å vise fram. Når hun entrer scenen til «Toxic», er hun iført en lærlakkert SM-drakt.

Bruken av playback er helt åpenbar, men overskygges faktisk av at Britney ser ut som om hun kjeder livet av seg.

Ser bare trist ut

Når hun framfører jazzflørtende cocktailvarianter av gjennombruddshitene «Baby One More Time» og «Crazy», har hun derimot skiftet personlighet til den mer velkjente Babydoll-Britney. I tillegg til å forsøke seg uten playback, prøver hun seg også på litt tvungen selvironi.

Men når hun vitser med sitt mye omtalte - og nå annullerte - ekteskap, ser hun egentlig bare trist ut. Og selv når hun prøver å være inderlig med en grusom framførelse av balladen «Everything», klasker forsøkene platt til jorda.

Da hjelper det ikke at vi også får møte Badekåpe-Britney, Blotter-Britney og Baseballcap-Britney. Slik konserten utviklet seg, kunne den like så godt vært et sceneshow med den operafikserte gothrapmetall-gruppa Evanescence.

Det eneste som ikke skuffer, er at dama fortsatt kan danse.

SÅ UT SOM HUN KJEDET SEG: Selv om Britney Spears kan danse, er det lenge siden et fullsatt Oslo Spektrum har sett en så dårlig konsert, mener Dagbladets anmelder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!