Utdanning gir mulighet for alle

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOLE: Den nye OECD-rapporten, Education at a Glance, viser at kunnskap er avgjørende for sosial utjevning og rettferdighet. Rapporten bekrefter også at Norge har gode forutsetninger for å gi alle en mulighet til å skape gode liv for seg og sine nærmeste.

For hele utdanningsløpet sett under ett, er det bare USA og Sveits som bruker mer penger per elev eller student enn Norge.

Men den nye OECD-rapporten viser at vi har noen alvorlige utfordringer i forhold til å gi alle like muligheter. Norge kan bli bedre til å sikre at alle elever i grunnopplæringen tilegner seg ferdigheter uavhengig av sosial bakgrunn.

Et lyspunkt er derfor at 15-åringer med innvandrerbakgrunn har langt høyere motivasjon for å fortsette til høyere utdanning enn andre elever hvis man sammenligner ungdom med likt faglig nivå og sosioøkonomisk bakgrunn. Dette er et interessant funn som lover godt for unge etterkommere og det flerkulturelle Norge.

Regjeringen har styrket språkopplæringen for elever med minoritetsspråklig bakgrunn og vil trappe opp innsatsen for at alle barn skal kunne norsk før de begynner på skolen. Bedre språkopplæring vil være en nøkkel til å bedre skoleprestasjonene for minoritetsspråklige og vil gjøre at flere fullfører videregående opplæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer