Anmeldelse: «Grace» på NRK

Utdrikningslaget fra helvete

«Grace», basert på krimbøkene til Peter James, er en dugelig og litt for dempet krim.

DEPRIMERT I PARADIS: Politimennene Grace (John Simm) og Branson (Richie Campbell) kjemper mot klokken i «Grace». Foto: NRK
DEPRIMERT I PARADIS: Politimennene Grace (John Simm) og Branson (Richie Campbell) kjemper mot klokken i «Grace». Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mens Roy Grace stadig tenker p konas forsvinning, graver han seg ned i hplse, gamle saker. Uortodokse metoder kan sette karrieren hans p spill.
Mens Roy Grace stadig tenker p konas forsvinning, graver han seg ned i hplse, gamle saker. Uortodokse metoder kan sette karrieren hans p spill. Vis mer

«Grace»

Krimserie, én avsluttende episode foreløpig.

Tidspunkt: NRK TV fredag 26. mars kl 06.00 / NRK 1 mandag 5. april kl. 21.35
Beskrivelse: Sørgmodig krim slik britene kan det.
Kanal: NRK1 og NRK TV-appen

«Jevnt over er «Grace» et velturnert stykke krim»
Se alle anmeldelser

Kom du deg noenlunde helskinnet gjennom utdrikningslaget ditt, sier du? Kanskje du vil benytte denne anledningen til å takke vennene dine som ikke ga deg annet enn tømmermenn og en håndfull offentlige ydmykelser.

For tidlig i den avsluttede første episoden i krimserien «Grace» kommer en brudgom ut for noe litt verre: Han blir lukket inn i en kiste og gravlagt av sine fulle og hoiende kamerater, med et luftrør, en walkietalkie og ei flaske whisky, og så forlatt.

Når en bilulykke tar livet av resten av utdrikningslaget kort tid etterpå, står politiet overfor en nøtt og en tikkende klokke. For deg som ser på er ikke gåten knyttet til akkurat hva som har skjedd – det vet du – men til hvordan og hvorfor. For kan det kanskje hende at det som skjedde ikke var fullt så mye av et uhell som det først kunne se ut.

Molefonken helt

Alt dette skjer i badebyen Brighton, og regissør Russell Lewis klarer å finne akkurat passe mengde blågrønn uhygge i bildene av strender og bølger. Mellom parasollene og løvtrærne går politiinspektør Grace (John Simm) og ser molefonken ut. Han har ingen høy stjerne i politiet, eller noe annet sted, etter at det ble kjent at han hadde oppsøkt et medium for å få hjelp i en sak, og han lengter fortsatt etter kona som dro for mange år siden.

Simm er en fin hvermannsen i midten av begivenhetene, tilforlatelig sorgtung uten at det blir for mye, og med en nedtonet profesjonalitet i det han gjør. Han er omgitt av en politistab som er like bleke og hverdagslige på den karakteristiske, britiske måten. Men av dem er det dessverre bare Grace som får lov til å bli en personlighet med en skikkelse, og særlig Richie Campbell, i rollen som lojal og flink kollega, nærmest hyler etter å få mer å gjøre.

Ikke rystende

Jevnt over er «Grace» et velturnert stykke krim, som klarer å finne noen nye svinger å ta selv når du tror målstreken er i sikte. Det er vel ikke direkte rystende at løsningen er som den er, men dette er et stykke dugelig underholdning som ikke tar noen sjanser i noen retning, selv om guttene på utdrikningslaget gjør det i overmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer