Musikkanmeldelse: Julie Bergan - «Turn On The Lights»

Ute av skyggen til venninnen Astrid S

Julie Bergan finner seg til rette blant trygge radiolåter når hun debuterer i albumformat.

Foto: Warner Music
Foto: Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun sparket i gang karrieren på verst tenkelige måte (som hook-ansvarlig for Cir.Cuz), men Julie Bergans utrøttelige innsats på både små og store scener er i dag belønnet med en plass helt i toppskiktet av den norske pophimmelen.

For lengst ute av skyggen til venninnen Astrid S, har hennes strømmevennlige musikalske gumbo funnet et innbringende hjem innenfor radiusen av NRK MP3 og Spotify-vors. Bygget opp ytterligere gjennom hamskiftet i utblåsningene «Blackout» og «Arigato» med sine tilbakelente vers og eksplosive refrenger. Et sound som raskt ble synonymt med den notorisk energiske live-artisten Bergan, og fort kan bli litt i meste laget hvis det repeteres for ofte.

Derfor er det en lettelse at 23-åringen innleder debutalbumet «Turn On The Lights» med en serie behagelige og lekne R&B-spor. Spesielt gir Caroline Ailins låtskriverhjelp på Skinny Days-produserte «Guilt Trip» god uttelling, mens låter som «Us» og «I’m Good» også viser en side av Bergan jeg gjerne hører atskillig mer av.

Bundet av lydbildet til profesjonelle studioarbeidere med Kid Joki i spissen, er det likevel umulig å unngå dragningen over i det generiske – spesielt markant på «Mantra» og «Second Hand Love».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer