Ute av smertehelvete

En sommerdag i 1984 raste verden sammen for Wolfgang Plagge. I løpet av noen timer ble han totalt lammet fra livet og ned. De neste 14 årene har han vært gjennom det reneste helvete av lammelse og smerter. Nå er han endelig bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg fryktet at jeg aldri kunne spille mer, avslører han.

Alle kjenner historien hans. Vidunderbarnet Wolfgang som debuterte i Aulaen som 11-åring og spilte bakoversveis på fiffen. Og det var bare opptakten. Tjukke arkivkonvolutter og milevis med videobånd dokumenterer guttungens lysende framgang.

- En kan ikke være ung og lovende for alltid, sier Wolfgang nøkternt. - Sånn sett var det bra at jeg ble syk.

Ville bli komponist

For Wolfgang ville slett ikke bli pianist. Han bestemte seg for å bli komponist allerede som liten gutt i Bærum. - Men det var det ingen som brydde seg om. «Ja ja, gutten min, vi hører du sier det,» sa de og klappet meg overbærende på hodet, akkurat som når andre unger sa at de skulle bli brannmenn.

Dermed ble det spilling, øving, konserter og mer øving. Komponeringen ble skjøvet i andre rekke. Fram til den dagen for fjorten år siden.

- Det var bryllupsdagen til foreldrene mine, og vi skulle ut og spise. På vei til restauranten fikk jeg vondt i den ene foten, men jeg la ikke så mye vekt på det; trodde jeg hadde tråkket over eller noe sånt. Men det ble verre og verre, og da vi skulle forlate restauranten var jeg lammet fra livet og ned. Smertene var ubeskrivelige, og jeg fikk ikke puste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer