«Ute av verden» kan bli film

Karl Ove Knausgårds 800 siders suksessroman skal kokes ned til filmmanus av kortfilmregissør Frank Mosvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes «Ute av verden» var en fantastisk god og spennende roman, og jeg kjente meg veldig igjen i det Knausgård skrev, sier Mosvold til Dagbladet :på nettet. Kortfilmregissøren har fått 50 000 kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt, og regner med å bruke ett år på å gjøre den 800 sider lange romanen om til filmmanus. - Det er en komplisert bok, derfor trenger jeg såpass lang tid, sier Mosvold.

Lolita-motiv

«Ute av verden» er en reise i lærervikaren Henrik Vankels liv. Sentralt i historien står 13 år gamle Miriam, en elev han innleder et forhold til. På bokryggen står et ett-tall, og Karl Ove Knausgård har i et nettmøte med Dagbladets lesere antydet at det kan komme en oppfølger.

Sensasjon

Kritikerne overgikk hverandre i begeistring da «Ute av verden» kom ut i fjor høst, og trakk paralleller til så vel Mykle som til Dostjevskij og Nabokov. Dagbladets anmelder Øystein Rottem roste Knausgård for «(...)innlevelsesevne, en dikterisk evne og en intellektuell kapasitet». Boka har til nå solgt i 13 000 eksemplarer, og for den mottok Karl Ove Knausgård Kritikerprisen som første debutant noensinne.

TIL FILMEN: Frank Mosvold skal lage filmmanus av den kritikerpris-belønte romanen til Karl Ove Knausgård (bildet).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer