Ute en Winternatt før

Verdens mest kjente tatoverte albino Johnny Winter er i Oslo. Du kan vente deg primalskrik og kraftgitar.

Det er ikke skjønnsang han er kjent for. Men Johnny Winter er av mange sett på som den komplette gitarist. Eller som Blues Revue skriver: Fullkommen gitarist, både på slide og ellers.

For Johnny Winter har røttene dypt i Texas\' tradisjoner for rocka gitarblues. Han starta å lage musikk tilbake i 1959, men det gikk et knapt tiår før han slo i gjennom for fullt. Da skrev Rolling Stone en lengre artikkel om albinogitaristen. Året etter slapp han albumet «Progressive Blues Experiment».

- Winter er som gitarist eksplosiv, glidende, rytmisk og drivende, anmeldte Rolling Stone.

Muddy Waters

Utover 70-tallet var det den rocka gitarbluesen som gjaldt, med album som «Second Winter» og «Johnny Winter...And Live». Rundt 1980 samarbeidet Winter med legenden Muddy Waters, og rockdelen i ligningen blues + rock minsket.

Primalskrik

I kveld gjester Johnny Winter Rockefeller i Oslo. Kanskje åpner han med sitt velkjente primalskrik slik han gjorde det på liveplata «Live In NYC\'97».

Den kan sees på som et oppsummerende dokument av en lang karriere. 10 låter er valgt ut av fansen, med høydepunkter som «The Sky Is Crying» og «She Likes To Boogie Real Low».

- Noen skjønnsanger blir Johnny Winter aldri, men det er nok sjel, gitarguffe og livefeeling her til at vi kan til dels leve med den sure sangen, skrev Dagbladets anmelder og kastet terning 4.