Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ute med skade før storpremiere

«Chess»-aktuelle Karoline Krüger har smerter og problemer med å gå etter en akutt hoftebetennelse.

SKADD: Karoline Krüger slo opp en gammel hofteskade dagen før Chess-premieren. Nå må hun droppe premieren som skulle finne sted på 50-årsdagen hennes. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Chess»-premieren med Karoline Krüger henger i en tynn tråd. Sangeren og skuespilleren har slått opp en tidligere skade, og hun har måttet trekke seg fra generalprøven i kveld, onsdag.

Teaterledelsen sier også at de har klar en stand-in for de kommende dagene.

- Jeg har smerter og problemer med å gå etter en akutt betennelse i hofta, sier Karoline Krüger til Dagbladet.

AKUTT BETENNELSE: - Jeg ble skadd for tre år siden, og nå har jeg slått opp den gamle skaden, sier Karoline Krüger. Her får hun en klem av produsenten. Foto: Lars Eivind Bones
AKUTT BETENNELSE: - Jeg ble skadd for tre år siden, og nå har jeg slått opp den gamle skaden, sier Karoline Krüger. Her får hun en klem av produsenten. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Uhell og motgang

Uhell og motgang ser ut til å forfølge Karoline Krüger. I 2018 måtte hun ta et års pause, fordi ektemannen Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd i en trafikkulykke.

Karoline Krüger spiller Florence - den største av stykkets seks hovedroller.

- Jeg har slått opp en skade som oppsto for tre år siden, da jeg hoppet og var svært fysisk i en teaterrolle . Nå er det den skaden som er slått opp, sier Krüger.

- Mer 80 enn 50 år

Torsdag 13. februar fyller Karoline Krüger 50 år, samme dag som «Chess» har premiere på Folketeateret i Oslo. Mannen Sigvart Dagsland, døtrene og «hele flokken i Bergen», som hun kaller dem, kommer over for å feire og se forestillingen.

- Nå føler jeg meg mer som 80 år enn som 50 år, sier hun.

- Rollen som Florence er ikke veldig fysisk, og skaden påvirker ikke stemmen. Men når jeg ikke kan gå, og må støtte meg til krykker, blir det helt umulig å gjennomføre en forestilling.

HOVEDROLLENE: Fra v. Marion Ravn, Øystein Røger, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Karoline Krüger, Espen Grjotheim og André Søfteland. Foto: Anders Grønneberg
HOVEDROLLENE: Fra v. Marion Ravn, Øystein Røger, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Karoline Krüger, Espen Grjotheim og André Søfteland. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Må holde meg i ro

Krüger forteller at skaden kom tilbake for fem dager siden, og at hun er lei seg dersom hun må stå over premieren og de neste dagers forestillinger. Hun vet ikke når hun blir klar, og sammenligner dette med en idrettsskade.

- Skaden er jo en bagatell, men gjør likevel at jeg risikerer å måtte holde meg i ro noen dager.

- Men jeg skal være i kulissene. Nå har jeg vært i denne «Chess»-musikalboblen så lenge, så jeg følger opp fra sidelinjen dersom jeg ikke får være på scenen selv.

Er i trygge hender

Karoline Krüger spøker med at hun ikke er en ungjente lenger, og at hun er kommet i den alderen der man skal være forsiktig med for voldsomme fysiske utskeielser. Hun forteller at ensemblet har trent hardt de siste to månedene.

- Jeg gjorde vel noe en ikke skal gjøre i min alder, sier hun, og ler.

Hun forteller at det viktigste er at hun nå tar det med ro. Krüger sier videre at hun får fysikalsk og medisinsk behandling og er i trygge hender.

Erstattes av Sanne Kvitnes

Hovedrolleinnehaveren er heller ikke redd for at hennes sykemelding skal gå utover forestillingen, selv om hun håper på at smertene skal gi seg og bevegeligheten i beina kommer tilbake så raskt som mulig.

- Jeg har en erstatter, Sanne Kvitnes, som er en fantastisk sangerinne, sier Krüger, og legger til:

- Hun kommer til å gjøre det nydelig. Sanna er kjempeflink. Dette blir en praktfull forestilling, som skal spilles nærmere hundre ganger, så jeg har mye å glede meg til, selv om jeg går glipp av noe forestillinger..

Etter premieren skal Karoline Krüger feires.

- Det blir fest sammen med familien og «Chess»-kolleger. Jeg har nesten ikke hatt tid til å tenke på 50-års dagen, sier hun.

- En kamp mot klokka

I tillegg til Krüger, bekler disse «Chess»-musikalens største roller: Marion Ravn, Øystein Røger, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Espen Grjotheim og André Søfteland.

Ledelsen ved Folketeateret sier at dette er ting som skjer, og at skader og sykdom er en del av spillet.

LEDELSEN: Ekteparet Karianne Jæger og Atle Halstensen er produsenter for «Chess» på Folketeateret. Foto: Anders Grønneberg
LEDELSEN: Ekteparet Karianne Jæger og Atle Halstensen er produsenter for «Chess» på Folketeateret. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Vi kan betrygge publikum med at hun snart er tilbake for fullt, men vi kan altså ikke garantere at hun rekker premieren. Det blir en kamp mot klokka, sier produsent Karianne Jæger i Scenekvelder til Dagbladet.

- Jeg er imponert av profesjonaliteten til Karoline og den jobben hun legger ned for å bli klar. Sanne Kvitnes er klar for å steppe inn i rollen som Florence. Hun gjør den rollen til sin egen på en fantastisk måte, og publikum kan uansett utfall vente seg en storslått versjon av stjernemusikalen Chess på Folketeateret, sier Jæger.

Sanne Kvitnes er for øvrig datteren til artisten Henning Kvitnes.