Ute og sykler

En ting er å være Steven Soderbergh, noe ganske annet å stikke tunga ut av vinduet.

FILM: Den talentfulle regissøren tok et underholdende hvileskjær med «Ocean\'s Eleven», etter prisbelønte suksesser som «Erin Brockovich» og «Traffic». Nå er han tilbake ikke bare i hvilestilling - Soderbergh lar humla suse uten å redegjøre for hva han egentlig vil med «Full Frontal».

Film om en film

Det dreier seg om en film om en film i et filmmiljø, attpåtil ser vi ut til å få en dokumentar om filmen i filmen - så det er bare å prøve å henge med. I løpet av 24 timer kretser vi rundt noen mennesker i underholdningsindustriens Los Angeles, ørkesløst vandrende mellom mislykte ekteskap, kjærlighetsjakt, stressende jobber, filmopptak, teaterprøver - som alt leder mot et selskap for produsenten Gus (David Duchovny).

Skuespiller Julia

Her er Julia Roberts som skuespilleren Francesca, som også spiller Catherine i en film mot Calvin (Blair Underwood). David Hyde Pierce er en frustrert manusforfatter og ditto ektemann, Catherine Keener er fruen som tar ut sin fortvilelse ved å herse med sine ansatte.

Uinteressant

Billedlig veksler Soderbergh fra grumsete håndholdt kamera til sylskarp 35 mm - avhengig av hvilket univers vi nå befinner oss i, og sånn sett holder han en slags orden i galskapen. Poengene uteblir imidlertid, ettersom ingen av personene interesserer og hele prosjektet mangler retning.

Muligens er hensikten å si noe om overfladiskhet og tomhet i glitterbyens kav og jag, raljere over selvopptatthet eller observere noen individers ulykke.

Men det er ikke sikkert. Mest av alt ter «Full Frontal» seg som noe regissøren har syslet med på fritida, en familievideo for en familie av til dels svært kjente skuespillere. Dessverre kaster her samtlige bort sitt talent.