Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uteliv til begjær og besvær

Oslos utesteder har for høye aldersgrenser, mener Under 30. Virvaldin mener ingen i Trondheim slår utestedet 3B. Siddisene mener skjenkeringene ødelegger Stavangers nattklubber. Andy synes øl smaker best på Bergens Garage. Hva synes du om storbyenes utelivstilbud?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no/manual har tegnet opp din guide til de norske storbyenes uteliv, og har fått mange tilbakemeldinger fra utelivspublikummet.

- Flokkmentalitet

Oslos utesteder blir oppfordret til å gjøre noe med de høye aldersgrensene. Under 30 ber om lavere aldersgrenser og synes det er latterlig at man noen steder må være 20 for å ta en kaffe på kveldstid.

- Tror utestedene folk under 30 er fattige? spør debattanten.

Scoop mener folk som vanker på Blå ikke er der på grunn av musikken, men fordi alle de kule folka er er. Han får støtte av Erik, som mener Blå og Fru Hagen har fått et klientell som ikke er så opptatt av musikken.

- Disse stedene er fortsatt veldig bra, med en veldig bra musikkprofil. Men det er ikke til å stikke under en stol at det stadig dukker opp flere og flere idioter med oppbrettet krage på PoloSport-skjorta si, skriver han.

Chilling mener Oslos utelivspublikum preges av flokkmentalitet. - Har du funnet et sted som er bra så hold kjeft og nyt det du funnet, skriver han.

Personlig og billig

Ellen Katrine synes mange av utestedene i Oslo er store og upersonlige, og mener lille Bar Robinet er unik. - Du sitter trangt, men vibbene er alltid bra. Akkurat en sånn plass som Oslo trenger, skriver hun. Spørsmålet er bare om det er plass til flere Robinet-fans.

Stargate trekkes fram av Heia viking som et «litt harry sted» som likevel er konge på grunn av lave ølpriser. Bob\'s og Elvis pub på Grønland trekkes av samme grunn fram av Pharaoh.

Harry og varmt

Et annet sted som har fått kjenne harrystempelet er Smuget. Eik mener likevel det er ingen over og ingen under Smuget. - Smuget er best med to liveband, et antall barer, restaurant. Ikke minst er det åpent nesten 365 dager i året.

Ophelia har også blitt kalt harry. Men sniggaboa kommer stedet til unnsetning:

- Ophelia er blitt et skikkelig rocka sted! Brunt, javel. Stygg innredning, javel. Men stemningen da, stemningen! Det er full rulle fra tidlig til sent hver fredag og lørdag, er forsvarstalen.

Kjetil sender en oppfordring til Bollywood om å skaffe seg ny airconditioner. - Det er helt greit å danse på Bollywood dersom du takler 35 varmegrader, skriver han.

Det blæs i Trondheim

Trondheim har mange nyetablerte utesteder. Et vellykket prosjekt er angivelig Blæst, som byr på lokale og importerte DJ-er og konserter.

Men de fleste av Dagbladet.nos debattanter mener rockepuben 3B er Trondheims beste utested.

- Ingen slår 3B når det gjelder flatfyll og ølpriser, skriver Virvaldin, som også trekker fram Jesper Nattmann, Fru Lundgren og Scapa.

God koffein

- Jeg liker meg veldig godt på Mormors stue, skriver Simone. - Det er hjemmekoselig og varmt og lunt og deilige sofaer. Simones favoritt er likevel Coffein, med «byens desidert beste cappuccino.»

- Den Gode Nabo er selvsagt uteplass nr. én når du ønsker en trivelig pub med intime lokaler og fritt valg av allslags musikk på jukeboxen, skriver Stein.

- Skjenkeringen ødelegger for Stavanger

En breial oslogutt mener Stavanger er kjedelig og preget av flatfyll. Og får svar på tiltale.

- Å kalle Stavanger for bygdefest og forutsigbart blir faen i drøyeste laget. En mer intim og flott by å gå ut i finnes det ikke mange av, mener Night fly.

Asfaltindianeren mener Stavangers Folken er «den ultimate plassen for bra konserter.» Ellers synes han Checkpoint Charlie, Skjenkestuen, Pub Alexander og Irishman, Sting og Ja Vel Nattklubb er de beste stedene.

Ogga mener skjenkeringen ødelegger Stavangers natteliv. - Skjenkeringen fører til liten konkurranse blant nattklubbene, skaper monopolsituasjon med vanvittige priser og dårlige danskebåtkonsept. Stokkeland er enig i kritikken av skjenkeringene.

Garageøl og fløikaffe i Bergen

I Bergen smaker øl best på Garage, mener andyyy. - Det lille kaffekompani bak Fløyen er sikkert Norges koseligste kaffebar. De har byens beste kaffe også, mener han videre.

Erik mener Café Opera er et fint utested. - Men ikke så fint som Fusion. For det er rett og slett en kongested. Når det gjelder klubb er det Agora, og muligens Miles Ahead, som gjelder.

- Stedet er Portofino, mener Ply. - Koselig, men «kul» kryssning mellom kaffebar og bar. Det er også hotellbaren til Bristol.

Nordens Paris

Tromsø byr på mye til å være så liten: Her er musikk, klubb, film og kaféer. Kaos kan kalles Tromsøs undergrunnscene, hvor lokale band får spillerom.

For tiden er den også tilholddsted for Yaz\'n, jazzklubb i ordets nye betydning, med dj\'s og klubbkonsepter flere ganger i uka.

- Yaz\'n er den kuleste plassen for tiden, mener Håvard Stangnes, redaktør i Natt&Dag Tromsø. Hva mener du? Del dine Tromsøfavoritter!

Hele Norges coronakart