Utelivskongen som ble flyktningenes hjelper

Han har slått seg opp som utelivsgründer, og har engasjert seg for hovedstadens flyktninger i høst. Men det er filmskaper Jan Vardøen (53) aller helst vil være.

AKTIV: I tillegg til å være arbeidsgiver for 350 ansatte i utelivsbransjen har han i høst engasjert seg som frivillig for å bistå flyktningene i Oslo. Og som ikke det er nok, er han i innspurten på sin andre spillefilm. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AKTIV: I tillegg til å være arbeidsgiver for 350 ansatte i utelivsbransjen har han i høst engasjert seg som frivillig for å bistå flyktningene i Oslo. Og som ikke det er nok, er han i innspurten på sin andre spillefilm. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Jan Vardøen, av mange kalt «Kongen av Grünerløkka», holder galant døren åpen til Villa Paradiso på Frogner. Her, på Oslos tjukkeste vestkant, har han åpnet ny restaurant av typen som har fått folk til å stå i kø etter italiensk pizza på Grünerløkka i over ti år.

Det var i det gamle arbeiderklasse-strøket gründereventyret startet, da Vardøen skapte drinkbaren Bar Boca tidlig på nittitallet. Siden har entreprenøren startet barer, restauranter og butikker i fleng. Nighthawk diner, Bistro Brocante, Aku Aku, Grünerløkka Brygghus, for å nevne noen.

Suksessen til tross, han har også fått pepper for amerikanske dinere og italienske restauranter som er langt fra autentiske.

- Å lage en autentisk italiensk restaurant i Oslo, hvordan gjør man det!? Målet mitt er snarere å skape en autentisk stemning, sier Vardøen engasjert.