AKTIV: I tillegg til å være arbeidsgiver for 350 ansatte i utelivsbransjen har han i høst engasjert seg som frivillig for å bistå flyktningene i Oslo. Og som ikke det er nok, er han i innspurten på sin andre spillefilm. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AKTIV: I tillegg til å være arbeidsgiver for 350 ansatte i utelivsbransjen har han i høst engasjert seg som frivillig for å bistå flyktningene i Oslo. Og som ikke det er nok, er han i innspurten på sin andre spillefilm. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Utelivskongen som ble flyktningenes hjelper

Han har slått seg opp som utelivsgründer, og har engasjert seg for hovedstadens flyktninger i høst. Men det er filmskaper Jan Vardøen (53) aller helst vil være.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jan Vardøen, av mange kalt «Kongen av Grünerløkka», holder galant døren åpen til Villa Paradiso på Frogner. Her, på Oslos tjukkeste vestkant, har han åpnet ny restaurant av typen som har fått folk til å stå i kø etter italiensk pizza på Grünerløkka i over ti år.

Jan Vardøen (53) Bakgrunn: Norsk mor, engelsk far. Vokst opp i Irland og England. Bor på Nesodden.Yrke: Entreprenør, restauranteier og filmskaper.Sivilstatus: Samboer med Bianca Boege, sønnene Alfred (8) og Thorvald (6).Aktuell: Har i høst startet dugnad i Oslos restaurantbransje for å gi asylsøkere mat. Hans andre spillefilm, «Høst» har premiere 16. Oktober.

Det var i det gamle arbeiderklasse-strøket gründereventyret startet, da Vardøen skapte drinkbaren Bar Boca tidlig på nittitallet. Siden har entreprenøren startet barer, restauranter og butikker i fleng. Nighthawk diner, Bistro Brocante, Aku Aku, Grünerløkka Brygghus, for å nevne noen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn