Utelukker ikke inngrep i Edda-oppkjøp

A-pressen og Thor Gjermund Eriksen kan fortsatt bli stoppet. - Vi frykter ingenting, sier Eriksen.

KAN BLI STOPPET: Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen, kan fortsatt få problemer med Konkurransetilsynet etter sammenslåinga av Edda Media og A-pressen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN BLI STOPPET: Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen, kan fortsatt få problemer med Konkurransetilsynet etter sammenslåinga av Edda Media og A-pressen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Konkurransetilsynet har i ettermiddag varslet A-pressen og Mecom Europe om at det kan bli aktuelt å gripe inn mot oppkjøpet av Edda Media.

Oppkjøpet på 1,725 milliarder kroner er nemlig i strid med medieeierskapsloven, og må godkjennes av både Konkurransetilsynet og Medietilsynet.

Det nye varselet innebærer i praksis at Konkurransetilsynet vil arbeide videre med saken.

Trenger tid Årsaken til at Konkurransetilsynet har sendt varselet er at de trenger mer tid til å undersøke hvilke konsekvenser oppkjøpet vil ha i de berørte markedene.

Det ubegrunnete varselet gir Konkurransetilsynet 45 virkedager til å varsle et eventuelt inngrep.

Et slikt varsel skal være begrunnet, slik at partene kan kommentere det før tilsynet konkluderer i saken.

Konkurransetilsynet understreker at de ikke har konkludert i saken, og at de fortsatt kan ende med å ikke gripe inn. Men så lenge tilsynet har saken til behandling foreligger det et forbud mot å gjennomføre handelen.

- Som ventet - Vi frykter ingenting, sier Tor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen, til Dagbladet.

Han forteller at dette varselet var ventet.

- Det er en helt normal del av saksbehandlingen til Konkurransetilsynet, sier han til Dagbladet

- Så dere er ikke bekymret?

- Det var som ventet. Vi var selv i et møte med Konkurransetilsynet for noen uker siden, og da varslet de om dette. Det er en fordel for oss at tilsynet gjør en ordentlig jobb.

Avventer saksbehandling - Forventer dere til slutt å få en godkjenning fra tilsynet?

- Nå må vi avvente deres saksbehandling. De har foreløpig ikke kommet med noen antydninger om det er problematiske sider ved sammenslåingen. Det kommer eventuelt senere. Vi har sett fra tidligere saker at det i så fall kan være snakk om mindre eller større innvendinger.